Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Torque Tool Bruk Retningslinjer

Hvis du noen gang har strippet en bolt mens du arbeider på motoren, vet du verdien av en momentnøkkel første hånd. Dette spesialitet verktøyet er en livredder når det gjelder å ikke bare stramme ned muttere og bolter til riktig fabrikken tetthet, men også å unngå kostbare ulykker som krever kostbar utskifting av deler. Den Torque Wrench Definert

Mange aspekter av mekanikk og bilverksteder kommer med fabrikk-anbefalte tetthet innstillinger som skal følges under reparasjon. Unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i mekanisk svikt, slark eller press frakturer. Momentnøkler tillate presisjon tetthet til forhåndsbestemte nivåer.

Momentnøkler kommer i et par forskjellige design, men de to vanligste er pipenøkkel og lang-dial design. Begge er laget for å koble til en vanlig stikkontakt, avhengig av størrelsen på natten blir strammet, med en ¼-tommers stikkontakt plugg. Den lenge dial design har en oppringt og nål som flytter som trykket er brukt. Den forspenning eller pre-set pipenøkkel stil har justerbare innstillinger som klikker når riktig trykk er nådd.
Hvorfor bruke en momentnøkkel?

Når en bolt eller mutter strammes den er konstruert for å tåle en viss grad av trykk. For mye stramming og bolten vil stripe (dvs. trådene vil klippe av) eller mutter kantene vil rive av. Ved arbeid med ulike metaller, spesielt aluminium motor foringsrør, stål bolter og muttere skru i vil lett rive aluminium tråder eller knekke en sak kant når stramme. Aluminium er et mye mykere metall enn stål. Momentnøkkelen lar deg stramme helt opp til den tillatte tetthet uten lidelse de ovennevnte ulykker.

Tool Options

The momentnøkkel verktøyet programmet kan utvikles i en rekke forskjellige måter, men utformingen er generelt de samme. Variasjoner omfatter pneumatiske momentnøkler (lufttrykk-drevet), dreiemoment muttertrekker, hånd momenttrekkere for liten presisjon jobber, momentnøkkelen skiftenøkler, og mye mer. Det finnes også diverse tilbehør som for eksempel høyt trykk kontakter for ekstreme dreiemoment arbeidsplasser og Lesing verktøy for forbedret nøyaktighet.
Application

Når du strammer med en momentnøkkel, må at skruen er allerede for hånd (dvs. at du ikke kan vri det noe strammere med dine egne fingre). Så sakte skru med en skiftenøkkel. Du vil føle stoppunktet for normal motstand. Dette er den hvilested av bolten før det begynner å ta på trykk i bolt hulrom.
P Hvis du bruker en forspenning verktøy, stille inn verktøyet til ønsket tetthet press. Du vil se trykknivåene gravert inn i verktøyet håndtaket. Smekk på den aktuelle størrelse socket til verktøyet og passer hele verktøyet system til bolten som skal strammes. Når montert, sakte men med konstant trykk snu momentnøkkel en kvart omdreining (45 grader). Dette tillater deg å nullstille hver gang heller enn å prøve å vri armene helt rundt i sirkel med konstant trykk. Når verktøyet er med riktig trykk for dine bolt behov, vil du høre en klokke eller med skiven nålen vil nå trykket nivå. Det som var forhåndsinstallert klikk verktøyet er bedre i programmet, siden du ikke trenger å bekymre deg for vibrasjoner risting skiven nål.
Riktig stell

En momentnøkkel er utformet for å gi presisjonsarbeid, og, som et resultat, dens innstilling og funksjon må beskyttes for å fungere ordentlig. Banging, slippe verktøyet eller hiver den i verktøyet tilbake etter bruk er en sikker måte å skru opp innstillingene og funksjon. De fleste momentnøkkelen verktøyene kommer med et beskyttelsesetui - bruk den religiøst. For seriøs presisjonsarbeid, kan du ha din verktøyet jevnlig kalibreres ved kvalifiserte verktøy verksteder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71413.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair