Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Slik bruker du en Timing Light på en Honda

Tidspunktet lampen er designet for å finne øvre dødpunkt på nummer 1 sylinder. Dette er nyttig for å justere tidsintervallet for tennpluggen til brann, slik at drivstoffet har nok tid til å brenne i løpet av arbeidstakt for motoren. Siden drivstoff brenner ved en viss hastighet, er tidspunktet for den gnisten viktig å regulere den tiden at det branner i forhold til turtallet på Honda motor. Dersom gnisten innføres ved øvre dødpunkt, må brenselet ikke nok tid til å brenne helt. Da gnisten er innført før øvre dødpunkt, begynner å brenne brennstoff på kompresjonsslaget når stemplet nærmer seg og forbedrer komprimering. Dette gir mer tid til brensel og økt makt. Men som motorens turtall øker, må brenselet mindre og mindre tid under slaget for å brenne. Det kan ikke brenne raskere, slik at gnisten må være avansert å brenne tidligere i kompresjonsslag å gjøre opp differansen. Dette er hva som er bestemt med timingen lys. Bruk timing spesifikasjoner ligger på en plakat under panseret på bilen. Ulike Hondas vil variere på tomgang, avhengig av deres spesielle komprimering prosenter. Instruksjoner
en

Finn spesifikasjonene for bilen din. Fjern timingen hull hetten på oversiden av transmisjonshuset. Finn taktmerkene slik at de lett kan identifiseres. Det vil være en peker i midten av hullet, og en linje på svinghjulet som indikerer øvre dødpunkt. Til venstre og høyre side av linjen vil være grad som angir hvor mange grader før eller etter øvre dødpunkt timingen er. "Før" timing mark er det som er av interesse.
2

Hook opp timing lys til Honda ved å hekte av tennpluggen klemme rundt tallet en sylinder plug wire. Dette er det som er nærmest fronten av motoren. Hekt alligator klipp endene til batteriet - rød til pluss og svart til negativ
3

Start motoren og trykk på knappen på timing lys som spør hvilken størrelse motor.. Trykk på knappen til 4 sylindret dukker opp. Vri timing knotten på lyset til 0 grader. Peke lyset i timing hullet, og trykke på avtrekkeren på timing lys. Vri timing knotten langsomt til rett 0-graders linje på svinghjulet beveger seg sakte opp under pekeren. Les antall grader at pekeren på timing knotten indikerer på timing lys. Hvis knotten viser at det tok 18 grader for å flytte linjen på svinghjulet til pekeren, så er det 18 grader før øvre dødpunkt. Hvis Hondas specs var 14 grader før øvre dødpunkt, er timingen litt for avansert.
4

Løsne mutrene på distributøren som holder den nede. Drei distributøren en meget liten mengde i den samme rotasjonsretning for å redusere tenn-forhånd. Dersom gnisten forhånd var lavere enn det som kreves, og roter deretter distributør motsatt av sin normale rotasjonsretning.
5

Sjekk timingen igjen ved å peke lyset i timing hull og drar i avtrekkeren og justere knotten til linjen er under pekeren. Sjekk hvor mye forkant nå. Gjenta prosessen med å flytte fordeleren til timingen er riktig. Stram mutterne på fordeleren og fjern timing lys.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71061.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair