Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan endre en dynamo i en 2002 Ford Explorer 4X4

The 2002 tredje generasjon Ford Explorer oftest omtalt Köln V6 4,0-liters motor. Selv om en 4,6-liters V8 var også tilgjengelig i 2002 sto V6 motor for det meste av salget av mid-size Ford SUV. Enten det er 4X4 eller ikke påvirker ikke fjerning og utskifting av dynamoen, men har V8 en litt annen prosedyre og Serpentine beltet ruting diagrammet. Du trenger
Serpentine belte verktøyet
Wrench satt
Channel låser
Ratchet, forlengelse og socket sett
Replacement dynamo
Vis flere instruksjoner
1

Finn belteføring diagram i motorrommet. Dette er kun ment som referanse i tilfelle beltet blir frikoblet fra andre trinser under prosedyren. Hvis du ikke finner beltet ruting diagram, enten referere til eierens manuell eller illustrere din egen.
2

Løsne svart-kablet negativ pol klemme med en skiftenøkkel. Wiggle terminalen klemme frem og tilbake på batteriet stolpe med et par av kanalen sluser for å løsne, og deretter fjerne den fra batteriet innlegget. Isoler klemmen slik at den ikke kommer i kontakt med batteriets stilling i dynamoen utskifting. Gjenta denne prosedyren for den rød-kablet positive pol klemme.
3

Finn dynamoen på passasjersiden av motoren. Nedenfor dynamoen er der beltet strammer skivene er plassert. Plasser en 1/2-inch stasjonen adapter i Serpentine beltet verktøy, setter verktøyet inn i firkant av beltet strammer skivene, og slå den deretter mot klokken for å frigjøre spenninger på Serpentine beltet. Fjern beltet fra dynamoen skivene bare. Du trenger ikke å fjerne hele beltet, men dette er en god mulighet til å inspisere belte for tørre sprekker og erstatning, hvis det er nødvendig.
4

Fjern B + klemmedekselet fra dynamoen og fjern B + terminal mutteren med en skralle og socket. Fjern B + terminal og de to elektriske koblingene fra dynamoen.
5

Finn de tre dynamo bolter. De er tilgjengelig fra passasjersiden foran fender. Det finnes to på bunnen og en på toppen av generatoren. Fjern dynamoen boltene med skralle, en forlengelse og en stikkontakt.
6

Fjern dynamoen.
7

Installer den nye dynamoen ved å reversere prosedyren. Pass på ribbeina i Serpentine beltet er riktig justert i sporene alle trinser hvis du legger det tilbake på dynamoen skivene. Pass på å feste den positive batteripolen klemmen til batteriet først, og deretter minuspolen klemme for å unngå gnister oppstår.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71232.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair