Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Vil tennplugger forbedre gass kjørelengde?

En tennplugg er en elektrisk komponent i et topplokk i en forbrenningsmotor. Det genererer en gnist i tenningen folie i brennkammeret, og skaper et gap for gnisten å hoppe over. Den samler også den varme som bygger seg opp i forbrenningskammeret og overfører den til kjølesystemet. Drivstoffet inni motoren sylindere er antent ved hjelp av tennplugger. Dette betyr ikke nødvendigvis forbedre gass kjørelengde, men kan en skadet tennplugg være skadelig for motoren og kan føre til overdreven drivstoff forbruk samt problemer med å starte bilen. Drivstoff tilsetningsstoffer

Tennplugger bestå av tennplugg ledninger som lenker til tenning eller distributør spoler. De kan bære så mye som 30 000 volt strøm. Brensel inneholder ofte tilsetningsstoffer som gjør at tennpluggene for å bli ekstremt varmt, som kunne skitner til keramisk kjerne nesen av tennpluggen, som påvirker evnen til forbrenningskammeret og motoren sylindere for å fungere skikkelig. Når dette skjer, bruker motoren mer olje fordi oljen lekker forbi stempelringer eller ventil guide. Lekker olje vil gi lavere gass kjørelengde.
Dårlig kvalitet Fuel

Bruk av feil drivstoff i bilen kan skade tennpluggene. Dårlig drivstoff kan detonere eller bryte den hvite keramiske isolator på toppen av tennpluggen. Det kan også smelte stiftene, å øke temperaturen inne i motoren og potensielt forårsake stemplene til å smelte. Luft-drivstoff blandingen blir antent før tenningen fra tennpluggen og de to flammene krysser stier, produsere en klaprende lyd i motoren. Når dette skjer, vil en mekaniker måtte decarbonize motoren og gi råd om riktig drivstoff kvalitet for bilen din.
Fouled Spark Plug

Når en tennplugg fouls, kan det tyde på et brudd i overføringen vakuum modulator membran eller at PCV er tilstoppet. Dette kan også skitner til tennpluggen, påvirker ikke bare gass kjørelengde, men utslippene også. I dette tilfellet vil en mekaniker måtte erstatte den defekte enheten og erstatte foulet tennplugger med nye.
Carbon dannes

feil tennplugger i bilen din kan resultere i sot på pluggen, som er et tørt og svart sotet innskudd. Motoren vil mislykkes i å brenne drivstoff eller det vil bruke for mye, noe som reduserer gass kjørelengde. Når dette skjer, skal tennpluggen skiftes ut med riktig varme rekkevidde. Andre årsaker kan inkludere kjørevaner som overdreven stopp og gå, en rik bensinblanding eller kjøretøyet har et tett luftfilter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69936.html

Previous:
Next:

kjølesystemer