Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik hindrer du en Frostvæske Leak

Kjølesystemet på en bil eller lastebil er en komplisert gruppe av deler som er vitale for å holde motoren i gang på topp. På grunn av antallet av deler - radiator, vannpumpe, slanger, termostat og trykklokket - forbundet med den, kan en frostvæske lekkasje oppstå på ethvert antall plasser i systemet. De fleste lekkasjer er lett å finne fordi du kan se at det renner væske fra stedet. Det er noen skritt du kan ta for å feilsøke frostvæske lekkasjer uten å konsultere en mekaniker. Du trenger:
Nøkler
Tenger
Skrutrekkere
Radiator stoppe lekkasjen
Frostvæske
Vann
Vis flere instruksjoner
en

Undersøk alle slanger og klemmer å sørge for at de er stramme. Det er fire slanger som bærer kjølevæske - øvre radiator slangen, nedre radiatorslange, innkommende varmeapparat slangen og utgående varmeapparat slangen. Sjekk klemmen feste slangene til radiator og varmeapparatet kjernen for å sikre at de er tette. Hvis ikke, og du ser kjølevæske drypper på dette området, stram klemmene med en skrutrekker. Hvis du ser sprekker i noen av slangene, må de skiftes ut.
2

Sjekk vannpumpen for lekkasjer. Hvis frostvæske er til stede, er det mulig at pumpen har en defekt pakning. I så fall må du trekke ut vannpumpen og erstatte pakningen. Det er også mulig for frostvæske å lekke rundt vannpumpen skivene aksel. I så fall må dette erstattes også. Hvis begge er lekker, kan det være lurt å bytte ut hele vannpumpen.
3

Inspiser radiator cap. Hvis forseglingen har gått dårlig, er det mulig at frostvæske kan lekke fra toppen mens motoren er i gang. I så fall må du bytte radiatorlokket.
4

Sjekk radiatoren. Komme under bilen og sjekke alle rundt radiatoren for mulige lekkasjer. Har bilen parkert på et plant underlag og la det sitte i en time. Hvis du ser noen bassenger av frostvæske form, sjekk under radiatoren for å se hvor frostvæsken kommer fra. Hvis det er en liten sprekk, kan du bruke radiator stop lekkasje som et midlertidig tiltak inntil du kan erstatte radiator. Radiator stopp lekkasjen har tusenvis av ørsmå partikler som er i stand til å koble små lekkasjer i metall, aluminium og plast radiatorer. Når motoren er kald og radiatoren hetten, starte motoren. La den gå i noen minutter til du ser væske i radiatoren kommer til toppen. Legg stopp lekkasje til radiator og sett på lokket. La motoren gå noen minutter og radiator lekkasje skal være koblet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70149.html

Previous:
Next:

kjølesystemer