Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan fikse en lekkasje i radiatoren på en 1990 Toyota Corolla

Selv med en langsom lekkasje, å miste alt av kjølevæske i 1990 Corolla kan føre til ekstrem overoppheting, hvilket medførte permanent motorstopp og fører til kostbare reparasjoner. Bevis at lekkasjen kommer fra radiatoren blir våte flekker på bakken, på kjølevæsken lamellene på kjernen, sidetankene, eller enten øverst eller nederst deler av radiatoren. Ekstra radiator tilkoblinger bør kontrolleres for å ta en endelig fastsettelse av hvor lekkasjen kommer fra. Du trenger
Shop fille
Pipenøkkel sett (millimeter)
Spårskruvmejsel
Phillips skrutrekker
Tenger
Wire cutters (spisse enden)
Pressure test kit ( valgfritt)
Stålbørste
Overføringslinje skiftenøkkel
600-sandpapir
Chalk
Epoxy
Lodding pistol
Lodd
Vis mer Instruksjoner
Finne The Leak
1 En plast overflow tank sitter i en egen ramme i motorrommet.

Se etter en vanndam under radiatoren etter at bilen har blitt sittende eller etter å ha blitt drevet. Siden radiatoren holder trykket, kan lekkasjen være synlig rett etter en varm motor nedstengt. En angiveri støy eller bevis for damp rundt radiator peker på en radiator lekkasje. Når plassert, ser rett opp og prøve å få øye på plasseringen av en våt flekk eller liten strøm av kjølevæske rømmer fra radiatoren under press. Markere den mistenkte beliggenhet med kritt.
2

Bruk en radiator spenning tester for å fastslå den nøyaktige plasseringen av lekkasjen. Trykket Testeren er en håndpumpe og en universell radiatoren. Vri hetten på og pumpe systemet opp, etter hvor mye PSI (pounds per kvadrattomme) radiatoren krever. Finn trykket rating på din radiator cap - det vil indikere den nøyaktige trykket beløpet som kreves. Se etter drypp eller sprut vann. En susing vil indikere luft rømmer fra et hull eller sprekk. Marker lekkasjen beliggenhet med kritt.
3

Finn de to metall linjer som går fra motoren til innsiden nederste delen av radiatoren. Toyota Corolla med automatgir har kjørt overføring kjølevæske linjer som til bunnen av radiatoren. De er festet med linje innredninger og store muttere som fester overføringslinje til montering på radiatoren. De bærer ikke kjølevæske, bare girolje. Ikke feil girolje for kjølevæske. Girolje vil vises som en brun eller rødlig farge, og kan bli gjenkjent av en fet følelse og en petroleum lukt. I dette tilfellet, må overføring linje montering stramme og /eller rengjøring - det har ingenting å gjøre med kjølevæske lekker fra radiatoren
Komponenter og slanger
4

. inspisere tilstanden til radiator slanger. Den øvre og nedre radiator slanger kan være kilden til lekkasjer. Stram slangeklemmene der de møtes ved innløpet nakke og retur nakke side av radiatoren. Bruk en Phillips eller flat skrutrekker til å stramme slangeklemmer. Hvis lekkasjen vedvarer fra slangen tilkobling, fjerner du slangen og bruke en stålbørste til å rengjøre forbindelse halsen. Tørk innsiden av slangen interiør og sette den på igjen.
5

Inspiser radiatorlokket en stygg ring pakning, lar vannet passere gjennom den. Rengjør hetten interiør og erstatte pakning, deretter fest og kjør motoren. Kjøp en ny cap hvis lekkasjen vedvarer. Biler utstyrt med plast overløp reservoarene har vanligvis en liten slange som går til halsen på hetten - undersøke dette lille tilkobling for tetthet
6

Finn overløp kjølevæske reservoaret.. Kjølevæsken reservoaret, en plast vannbeholder, sitter i en separat ramme inne i motorrommet. Den tillater høytrykks-overløp for å gå tilbake til radiatoren. Den plast ofte sprekker og tørker ut på grunn av konstant varme. Undersøke den for noen ekstern lekkasje. Påfør epoxy lim til noen lekkasje kilde.
Radiator Lekkasjer på Core eller Housing
7

Inspiser radiatorkjernen for skader og lekkasjer. Radiator lekkasjer kommer fra radiatoren selv mener det indre kjernen er sprukket eller delt, eller huset har sviktet. Rust forårsaker forringelse i kjernen linjer, uavhengig av materialet de er laget av - aluminium eller kobber. Markere stedet hvor lekkasjen med kritt. Hvis lekkasjen vises veldig lite, krever en god rask løsning å legge en stop-lekkasje tilsetningsstoff til kjølevæsken. Kjemikaliene i additivet vil med stor kraft tette den lille åpningen. Varmebestandig epoxy limet fungerer godt for å tette små hull. Dette er en midlertidig løsning, men kan vare i ganske lang tid før en permanent løsning som kan gjøres.
8

Tøm radiator hvis kjernen lekker. Kjerne linjer kjøres vertikalt fra toppen av radiatoren til bunnen. Disse tynne, fin-lignende rør holder vann og avgi varme ved hjelp av fri flyt luft. Å reparere en kjerne krever avbitertang til klipp begge sider av lekkasjen sted. Bruk tang til å rulle opp og krymp (stramt) begge ender av kjernen. Dette vil stoppe vannstrømmen gjennom kjernen. Påfør varmebestandig epoksylim til endene for å sikre en fullstendig forsegling. Denne prosedyren kan kreve fjerning av radiatoren for å få lett tilgang til den lekkasjelokalisering. I dette tilfellet må du ta radiatoren ved å løsne de fire festeboltene, koble den øvre og nedre radiator slanger, deretter kobler fra overføringslinjer med en linje skiftenøkkel.
9

Place radiatoren på en myk, flat overflate. Etter å ha kuttet og krympet lekkende kjerne, bruker et lodde-pistol for å forsegle endene av kjernen. Sand både krympede tilkoblinger. Med en hånd som peker pistolen, bruk den andre hånden til å ta kontakt med pistol spissen med et segment av loddetinn. Loddemetall direkte over den krympede forbindelsen. Smelt flere perler eller klatter med loddetinn over området. Dette gir ekstra trygghet å tette lekkasjen.
10

Bruk en lodding pistol for å reparere lekkasjen på små-og mellomstore sprekker eller hull på radiator boliger. Sand den mistenkte området, ved hjelp av kryss-klekking bevegelser for å forberede området som skal loddes. Kjør en perle eller glob lapp over hullet, arbeider utover til en større patch eller linje er brukt. Eventuelle større sprekker, hull eller revner i radiatoren bolig må repareres av en radiator verksted. I de verste tilfellene av skade, tresko eller en rustne ut kjernen, må eieren kjøpe en ny radiator for å løse problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69646.html

Previous:
Next:

kjølesystemer