Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Om Bil vannpumper

En bilens vannpumpe er "kritisk" for å holde motoren i gang kul. Uten en skikkelig arbeider vannpumpe bilen ville over varme svært raskt og ganske muligens, hvis igjen uten tilsyn til, faktisk ødelegge hele motoren. Identifikasjon

vannpumpen er festet til motorblokken og virksomheten drives gjennom sentrifugalkraft. Du kan enkelt finne det ved å følge den nedre radiator slange til det siden den er koblet til pumpen. Varmeapparatet slangene er også koblet til pumpen. I pumpehuset, er vifte som kniver eller ribber, som stadig slår, presser kjølemiddel fra radiatoren gjennom kjølesystemet, kanalene i motorblokken og topplokk og tilbake til kjøleren igjen for re avkjøling av væsken eller frostvæske. Dette er en kontinuerlig syklus. Det er en trinse på pumpen, slått av en drivreim, som slår eller driver pumpen fins i huset for å holde kjølevæske bevegelse.
Effects

Uten denne dreiebevegelse, vil kjølemiddelet forblir stillestående og ikke være i stand til å flyte, og motoren ville bli overopphetet. For at en bilmotorer å forbli kul, det er avhengig av væske for kjøling av motoren og også vifte kjøling for å holde kjølemiddel kule innenfor den radiator som resirkulerer den tilbake inn i den varme-motoren. En arbeider vannpumpe er avgjørende for et kjøretøys operasjon, sammen med andre deler i kjølesystemet - for eksempel, slanger som bærer fluidet, den termostat som kan åpnes og lukkes, og selvfølgelig en lekkasje-og tette-fri radiator, inkludert en clutch eller elektrisk vifte som luft kjøler kjølevæsken i radiatoren. De alle må arbeide sammen.

Risikofaktorer

vann pumper har en liten åpning som kalles en "gråte hull" som er en måte å oppdage hvis pumpen lekker. Hvis pumpen lekker, vil kjølevann lekke ut av denne lille hullet for å informere deg om at pumpen har utviklet en lekkasje. Vanligvis på denne tiden pumpen er på den kritiske listen og bør egentlig byttes ut med en gang. I andre tilfeller kan pumpen ikke lekke, men fortsatt være ineffektive i å flytte kjølevæsken skikkelig hvis de interne finnene eller blader er slitt eller korrodert. Over tid kan kantene av finnene slites bort slik at bare tynne blader snu som ikke samle nok kjølevæske å presse sammen med riktig kraft og trykk for å kjøle motorblokk og sylindre.
Risikofaktorer

I tilfelle av en hoppe eller defekt remmen ikke snu pumpen effektivt, kan selve pumpen være i orden, men problemet kan være med trinse belte eller muligens skivene. I noen tilfeller kan pumpen drives av den samme trinse som styrer timingen kjedet eller beltet. Ofte det bærende i pumpen vil slites ut, og i noen tilfeller pumpen kan bare ha en defekt pakning, som sitter mellom pumpe og motor. På noen biler er det svært vanskelig å fjerne og erstatte en pumpe, og det bare er fornuftig å erstatte hele pumpen siden arbeidskraft for å få til det var så intensiv, snarere enn bare å erstatte en dårlig pakning. Det er alltid en god idé å endre kjølevæske, sjekke termostaten, alle slanger, trinse belte, radiator og radiator cap når du endrer en vannpumpe å være sikker på at alt er vel.
Misforståelse
med

Mange ganger en amatør mekaniker eller en lå person kan automatisk anta at det må være at vannpumpen er dårlig hvis en bil blir overopphetet. Men mange ganger kan du ha en tett radiator, lavt kjølevæskenivå, en dårlig termostat ikke åpner ved riktig temperatur, en defekt radiator cap ikke å holde på trykket, en liten lekkasje i en slange bærer kjølevæske, eller dårlig tenning timing. Disse er alle muligheter for en overoppheting situasjon. Vannpumpen kan også ende opp som det siste elementet i listen for å feilsøke, med mindre du kan bokstavelig talt se kjølevæske lekker fra gråte hull eller muligens pakningen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69739.html

Previous:
Next:

kjølesystemer