Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik fjerner du en vannpumpe i en Dodge lastebil

Dodge lastebiler benytte en mekanisk vannpumpe å sirkulere frostvæske hele motoren for å holde motoren på en stabil temperatur. Vannpumpen på en Dodge lastebil regnes som en bærbar del, og kan utvikle lekkasjer over tid. Lekkasjer i Dodge lastebil kjølesystem kan føre til overoppheting, noe som i sin tur kan forårsake alvorlig skade lastebilens motor. Du trenger
Wrench sett
Needle-nese tang
Spillolje samling pan
Phillips skrutrekker
Socket satt
Vis flere instruksjoner
Fjerne Radiator

en

Koble jordkabelen fra minuspolen ved å løsne bolten og trekke klemmen av terminalen.
2

Drain kjølesystemet. Finn petcock ventil på nedre høyre hjørne av radiator. Plasser en spillolje samling pan under petcock ventilen. Bruk nebbtang til å løsne petcock ventilen ved å vri den mot klokken. La radiatoren kan tømmes helt, og lukk petcock ventilen.
3

Fjern den øvre radiator slangen. Med en stjerneskrutrekker, løsne slangeklemmer som fester øvre radiator slangen til radiator og motor. Deretter trekker slangen av beslagene for å fjerne den fra bilen.
4

Fjern nedre radiatorslange. Med en stjerneskrutrekker, løsne slangeklemmer som fester nedre radiator slangen til radiator og motor. Deretter trekker slangen av beslagene for å fjerne den fra bilen
5

Fjern mutterne -. Bruk av hylse - som kobler motoren fan liksvøpet til radiatoren. Skyv viften liksvøpet tilbake mot motoren.
6

Bruk en skiftenøkkel til å koble overføring kjøligere linjer hvis din Dodge lastebil er utstyrt med en automatisk girkasse.
7

Fjern boltene - ved hjelp av en socket -. som fester radiator til kjernen støtte
8

Løft radiator ut av motorrommet, og fjerne den fra bilen
. 9

Løft viften liksvøpet bort fra motoren og ta det ut av bilen.
Fjerne Vannpumpe
10

Koble dynamo støttebraketten. Løsne dynamo festebolter og skyv den mot motoren. Fjern drivremmen. Plasser en trekloss under dynamoen å støtte den. Deretter fjerne boltene som tråden i vannpumpen som holder støttebraketten. Skyv braketten ut av veien.
11

Koble servostyring støttebraketten. Løsne servopumpe festeboltene ved hjelp av en stikkontakt, og skyv pumpen mot motoren. Fjern drivremmen. Fjern bolten som passerer gjennom støttebraketten, og trådene i vannpumpen. Støtt servostyring pumpen ved hjelp av plast wire bånd.
12

Fjern motoren fan, spacer og trinse på forsiden av vannpumpen som en forsamling. Fjern de fire boltene som forbinder motor vifte, spacer og trinse på vannpumpen. Deretter fjerner disse komponentene fra kjøretøyet.
13

Koble varmeren slangen fra vannpumpen. Bruk en skrutrekker til å løsne slangeklemmen og trekk varmeren slangen av vannpumpen
14

Fjern de gjenværende boltene -. Bruk av hylse - som kobler vannpumpe til motorblokken.
15

Fjern vannpumpe fra kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69364.html

Previous:
Next:

kjølesystemer