Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Frostvæske lekker fra Min 2005 Jeep Wrangler

Kjølesystemet på 2005 Wrangler er ganske robust siden det er designet for off-road bruk, men selv godt utformede systemer bli gamle, og eldre systemer har en tendens til å lekke frostvæske. Lekker frostvæske senker evnen din Jeep kjølesystem for effektiv kjøling av motoren. Dette kan føre til overoppheting og blåst hodet pakninger. I 2005 var det seks forskjellige tur alternativer og ditt valg av 2.4-liters firesylindrede eller 4,0-liters sekssylindrede motorer. Enten Wrangler har fire eller seks-sylindret, er å finne kilden til lekkasjen kommer til å kreve den samme prosessen med eliminering. Lekkasjer i slanger

2005 Wrangler har to sett med slanger som er mulige kilder frostvæske lekkasjer: øvre og nedre radiator slanger og varmeapparatet slanger. Du må kjøre motoren til den når normal driftstemperatur og slå av motoren. Føler slangene for enhver væte. Sjekk koblingspunkt på skott, ved termostathuset og på vannpumpe for grønt eller rustfarget misfarging. Pass også på at klemmene er stramt ved hjelp av et mellomstort vanlig skrutrekker.
Ekstern kjøling systemkomponenter

tillegg til slanger, er det fire eksterne kjølesystem komponenter som kan utvikle lekkasjer over tid: radiatoren, varmeapparat kjerne, termostathus og vannpumpe. En mindre mengde av det som kalles "weepage», fra gråter-hull i bunnen av vannpumpens snute, er vanlig og akseptabel. Du ønsker ikke å se en strøm av kjølevæske, though. Våte gulvbord under dash peker i retning av en lekker varmeapparat kjerne (og ventende tepperens jobb). Radiatoren har kjøling rør og tanker som kan utvikle lekkasjer som normalt vil vise seg som små bobler. Dette kan ofte være forseglet med enten en teskje pepper, eller spesielle radiator-tetting produkter. Store lekkasjer må loddes. Termostathuset kan utvikle lekkasjer vanligvis rundt pakningen, som krever en enkel pakning endring, men det er ikke uhørt for en bolig å knekke.

Lekkasjer rundt manifolder

Lekkasjer rundt manifold pakninger og bolter vil normalt vise seg som en grønnlig misfarging og bobler når motoren er varm og under press. Disse er vanskeligere å diagnostisere den eksakte kilden til lekkasjen, om lekkasjen er rundt en bolt, som kan festes med tetningsmiddel på gjengene, eller selve pakningen lekker.
Block Lekkasjer
med

Block lekkasjer er de mest alvorlige typer frostvæske lekkasjer. Dette fordi de fleste lekkasjer som oppstår i blokken normalt ikke bare vil være en lekkasje av kjølevæske til utsiden. De vil være en kombinasjon av kjølevæske lekker til utsiden og inn i et brennkammer, eller inn i smøresystemet. Lekkasjer i blokken som bare føre til lekkasje på utsiden normalt kan finnes ved hjelp lekkasje-detektor fargestoff og en svart lys eller ved å se etter grønnlig misfarging. Mindre lekkasjer kan sveises med en kompetent sveiser, mens flere store de vil normalt kreve blokk erstatning hvis blokk tetting kjemikalier ikke fungerer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70122.html

Previous:
Next:

kjølesystemer