Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik fjerner du termostaten i 2001 Mazda protesjé

Mazda protesjé gjorde sin debut i 1990. Den opprinnelige protesjé var i utgangspunktet en Mazda 323 - skaperen entry-level bil - med flere oppgraderinger. I 1995 falt Mazda 323 fra besetningen sin og protesjé forble som Mazdas entry-level kjøretøy. 2001 Mazda protesjé kom i fire utstyrsnivåer: "DX", "LX", "ES" og "MP3". Den "DX" trimme nivå kom utstyrt kun med en 1,6-liters, firesylindret motor. Den "LX" trimme nivå kom standard med 1,6-liter, men hadde en valgfri 2,0-liter. Den "ES" og "MP3" trim nivåer kom bare utstyrt med 2,0-liter. Motorene avvike noe, men prosessen med å erstatte termostaten er den samme for begge motorene. Du trenger
Floor jack
Jack Stands
Drensvannsoppsamler
Channel lock tang
Ratchet
Socket satt
Plastic pakning skrape
New nedre radiatorslange (Hvis nødvendig)
50-50 ferdigblandet kjølevæske
Vis flere instruksjoner
en

Løft fronten av protesjé med et gulv jack og skyv bukker under bilens hjelperamme. Senk Mazda til bare bukker støtte den. Fjern radiatorlokket.
2

Crawl under fronten på bilen og finne bunnpluggen på bunnen av radiatoren. Plasser renne pannen under tappepluggen. Fjern tappepluggen med en skralle og socket og tillate alle av kjølevæsken renne fra radiatoren. Bytt ut bunnpluggen og skru det fast med en skralle og socket.
3

Inspiser nedre radiatorslange for eventuelle defekter, slik som sprekker, svamp-lignende følelse eller synlig aldring. Skift ut slangen med en ny hvis noen defekter er til stede. Trace nedre radiatorslange mot motoren til du kommer til metallhus som kobler slangen til motoren, dette er termostathuset
4

Fjern de to boltene som holder termostathuset til motoren med. en skralle og socket. Trekk enheten fra motoren, utsette termostat under den. Ta tak i termostat og fjerne det fra motoren.
5

Skrap anleggsflaten på motoren og termostathuset med en plast skrape. Dette sikrer en ren paring av de to. Ikke bruk et metall skraper, da dette kan skade paring flater og skape en lekkasje
6

Plasser den nye gummi termostat pakning -. Følger med termostat - rundt omkretsen av termostaten. Gjøre enkelte til å stille opp den lille bump på pakningen med jiggle ventil i termostaten.
7

Plasser den nye termostaten i termostathuset med våren vendt ut. Linje opp brak i termostat pakning med hakket i termostathuset.
8

Installer termostathuset og termostaten inn i motoren og stram boltene til 14 til 18 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.
9

Hev Mazda med et gulv jack og fjern bukker. . Senk protesjé til bakken
10

Åpne radiatorlokket og sakte fylle radiator - med en hastighet på ca 1 liter per minutt - til toppen av filler halsen med 50-50 ferdigblandet kjølevæske. Åpne kjølevæske reservoaret og fyll den til "F"-merket med 50-50 ferdigblandet kjølevæske.
11

Lukk radiatorlokket og start protesjé motor.
12

Kjør motoren til den når normal driftstemperatur. Øk motorturtallet til 2200 til 2800 rpm og hold den.
13

Slå av motoren ned etter å holde turtallet stødig i fem minutter. La motoren kjøle og sjekke kjølevæskenivået i radiatoren. Hvis nivået er under bunnen av filler halsen, gjenta trinn 12 til 14. Hvis væskenivået er på bunnen av radiatoren påfyllingsstussen, kontroller kjølevæsken reservoaret og tilsett 50-50 forblandet kjølemiddel inntil nivået når "F"-merket. Den 1,6-liters motoren har 6,3 qts. av kjølevæske og 2,0-liter rommer 7,9 qts. totalt.
14

Ta gammel kjølevæske til en automotive væske gjenvinningsstasjon. Mange Bildelforretninger utføre denne tjenesten gratis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70121.html

Previous:
Next:

kjølesystemer