Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan bytter jeg To Termostater på en Altima?

Kjølesystemet på 2003-2005 Nissan Altimas kom utstyrt med to termostater. Begge termostater gir samme funksjon, men på forskjellige steder: Når motoren temperaturen når sin driftstemperatur, åpnes den nederste termostat og tillater kjølemiddelet å strømme ut av ovnen og inn i motorblokken. Den øverste termostaten åpner for å tillate kjølemiddel å sirkulere ut av motorblokken og inn i toppen av radiatoren. Etter at kjølevæsken strømmer tilbake inn i toppen av radiatoren, avløp av kjølevæske tilbake gjennom radiatoren og gjentar prosessen sirkulasjon. Du trenger
Jack
Jack står
dryppformen
Tenger
Flat-skrutrekker
3/8-inch skralle
3/8-inch stasjonen socket innstilt (metrisk)
Flat metall skraper
Clean filler
Red (høy temperatur) silikon
Nye termostater med pakninger
Frostvæske
Vann
Vis flere instruksjoner

en

Park Nissan Altima i et trygt arbeidsområde som har et plant underlag, og slå av motoren. Sett på parkeringsbremsen og åpne panseret. Vent et par timer for motoren helt avkjølt.
2

Sjekk radiatorlokket å sørge for at den er nedkjølt, og at det ikke er press på den. Sakte skru av radiatorlokket og plassere den på et trygt område.
3

Jack fronten av Nissan Altima opp og plasser bukker under riktig foran jekkpunkter på begge sider av bilen. Senk Altima trygt på toppen av stands og la jack på plass.
4

Finn tappekranen nederst på radiatoren. Plasser dryppformen under tappekranen. Åpne tappekranen med tang og venter på at alle kjølevæsken renne ut. Stram til tappekranen. Flytt dryppformen ut av veien.
5

Følg nedre radiator slangen fra radiatoren til der den kobles til lavere termostathuset port. Fjern slangeklemme fra slangen som holder til havnen med en flat skrutrekker. Trekk klemmen tilbake på slangen. Vri slangen mot klokken og trekker slangen samtidig til slangen kommer av lavere termostathuset port.
6

Fjern de to boltene som fester nedre termostathus til motorblokken med en skralle og en metriske socket. Trekk enheten av motorblokken og plassere den på overflaten. Trekk den gamle termostaten rett ut av motorblokken.
7

Skyv den nye termostaten inn i motorblokken med termostat våren inne i motorblokken. Skrap bort overflødig pakningen fra bunnen av motorblokk og fra undersiden av termostathuset med en flat metall skraper. Tørk bort overflødig pakning med en ren fille.
8

Påfør en tynn streng med rødt (høy temperatur) silikon rundt bunnen av termostathuset. Hold deg termostathuset pakningen til bunnen av huset. Pass på at hullene i pakningen matche opp med hullene i huset. Den silikon vil holde pakningen på plass.
9

Nedre termostathuset tilbake over termostaten og inn på motorblokken. Skru de to festeboltene inn i huset og motorblokken. Stram boltene med skralle og socket. Skyv slangen tilbake på termostathuset port. Plasser slangen klemme tilbake over slangen og havnen. Stram slangen ned stramt med flat skrutrekker.
10

Flytt til toppen termostat og gjenta de samme trinnene som beskrevet ovenfor for å erstatte termostat. Begynne med å følge den øverste radiator slangen fra radiatoren til termostathuset port. Når begge termostatene har blitt erstattet, står jack foran Altima tilbake opp og fjern jack. Senk bilen til bakken og ta ut kontakten.
11

Fyll radiatoren med frostvæske og vann til væskenivået stabiliserer seg på toppen av radiator påfyllingshalsen. La radiatorlokket av og dra motoren rundt. Vent til væskenivået inne i radiator å slippe når motoren når driftstemperatur.
12

Fortsett å legge frostvæske og vann til radiatoren mens motoren er i gang før væskenivået stabiliserer seg på toppen av radiatoren igjen. Se inne i radiator cap og sørg væsken beveger seg. Dette indikerer at det sirkulerer og at begge termostatene er åpne.
13

Fortsett å se væskenivået inne i radiator for ytterligere fem eller ti minutter. Hvis væsken fremdeles er stabilisert på toppen av radiatoren, slå av motoren. Hvis ikke, fortsette å legge kjølevæske før væskenivået ikke stabilisere seg på toppen av radiator.
14

Skru radiator lokket på radiatoren og sjekk øvre og nedre termostat hus for eventuelle lekkasjer. Slå av motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70060.html

Previous:
Next:

kjølesystemer