Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik installerer en 5,9 Liter Vannpumpe

The vannpumpe på Dodge 5.9 liters motor er hjertet av motorens kjølesystem. Når pumpen begynner å gå dårlig, kan du høre et høyt knirkende lyd som kommer fra det som indikerer lageret er skutt. En annen måte å sjekke at pumpen er å se etter betydelig lekkasje av kjølevæske. Mens noen lekker er normalt, er betydelig væsketap en indikator på at pumpen er dårlig. I alle tilfelle, vil resultatet være en overoppheting motor, som kan føre til mer betydelig og kostbar skade. Det vil ta omtrent en og en halv time å bytte vannpumpe på motoren. Du trenger
Socket sett
Drensvannsoppsamler
Wrench satt
Scraper
skrutrekker
Automobile jack
bremseklosser
Jack stå
Show Mer Instruksjoner
en

Åpne Dodge motorrommet og koble den negative kabelen fra batteriet. Åpne tappekranen på bunnen av radiatoren med en skiftenøkkel og tømme kjølevæske i pannen. Fjern AC kompressor fra braketten med en socket og skralle hvis Dodge har en AC system.
2

Sett bremseklosser bak bakhjulene av Dodge. Løft fronten av lastebilen med bil jack. Plasser en jack stå under Dodge nær jekkpunktet og heve den til rammen. Fjern dynamoen og braketten med en socket og skralle. Fjern vannpumpe trinse med en fastnøkkel til å løsne boltene.
3

Koble nedre radiatorslange med en skrutrekker for å løsne klemmen. Fjern vannpumpe festeboltene ved hjelp av en socket og skralle. Trekk vannpumpe og gamle o-ringen bort fra motorblokken. Kast o-ring. Sett en ny o-ringen på motorblokken sammen med vannpumpe. Monter boltene og stram dem med en stuss og skralle.
4

Koble nedre radiatorslange og stram slangeklemmen ved hjelp av skrutrekkeren. Installere vann pumpen skivene og stram boltene med en skiftenøkkel. Installer dynamo brakett og dynamo ved hjelp av en socket og skralle. Stram justere bolten på dynamoen å legge spenning til Serpentine beltet.
5

Fjern jekkfoten fra under Dodge. Senk bilen til bakken. Plasser AC kompressor i braketten og trekk til boltene med en socket og skralle hvis Dodge har AC installert. Fyll opp radiatoren og reservoaret med kjølevæske. Koble den negative kabelen til batteriet. Start lastebil og må området kontrolleres for lekkasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70072.html

Previous:
Next:

kjølesystemer