Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hva er årsaken til en innenbords /Påhengsmotor overopphetes?

Overoppheting problemer i en inboard-påhengsmotor, også kalt en "streng-drive", skje som et resultat av komponentfeil sted i kjølesystemet. En del kan være ansvarlig, eller et antall deler som kan bidra til problemet overoppheting. Selv mild overoppheting kan forårsake alvorlig skade på dyre motordeler. Ved ethvert tegn på overoppheting, bør en båteier undersøke årsaken til noen unormalt høye temperaturer. Tennplugger

Installere en tennplugg som har feil tråd lengden til en båtmotor hodet kan føre til en dundrende pre-igntion problem. Spark Plug tråder som strekker seg inn i forbrenningskammeret kan akkumulere tunge sot, som fortsetter å brenne forbi forbrenning syklus. Som et resultat, blir overopphetet pluggen elektroden og fører til høyere enn normal forbrenning temperatur.
Carbonized Combustion Chambers

inboard-påhengsmotor topplokk kan akkumulere store sot i forbrenningskammer hode, ventil-flater, rundt eksos-ventilspindelen og i utslippsportene. De tunge ansamlinger danner en tykk barriere som motstår normal varme dispensasjon, redusere brennkammeret volum og absorbere og holde varmen etter tenning. De-carbonizing sprayer bruk sterke løsemidler, som når de blir sprøytet inn i drivstoff inntak systemet bryte opp og løsne karbon.
Inntaksmotstand

Overoppheting av innenbords -utenbords motor ved råvannets inntaksporter på den nedre enhet kan blokkere av kjølevannet til motoren. Når de små inntak portene på undervannshuset blir tilstoppet med kvister, gjørme, tang eller plast, kan de sulte motoren for kjølevann. Båteiere bør inspisere innsugningsportene og gratis havnene, eller inntak skjermer, av alt rusk. Den trimverdi (motor vinkel) bør ikke være tiltet opp for høy der portene bryte vannoverflaten og suge luft.
Radiator og Termostater

Noen inboard-påhengsmotor marine motorer inneholde et lukket kjølesystem som består av en radiator, som bruker frostvæske (kjølemiddel) i den hensikt å kjøle motoren passasjer og våt eksosmanifold. Overoppheting problemer manifesterer når radiator kjerner blir tilstoppet med rust og rester av olje og slam. En defekt termostat fast i lukket stilling vil fullstendig blokkere kjølevæsken sirkulerer i motoren, noe som fører til rask overoppheting.
Vannpumpe Impellere

Gummi vannpumpe løpehjul brukes på alle inboard-utenbords båtmotorer. Pumpehjulene har fan-lignende blader som roterer raskt å trekke inntaket vann gjennom en rå vanninntak og pumpe det gjennom de ulike motorer passasjer og eksos (våt) manifold jakker. Dersom gummi bladene slår sprø med alderen ikke lenger de holder sin forsegling inne vannet pumpehuset, forårsaker en redusert strøm av kjølevann. Broken skovlene kan også redusere flyten og plugg en vann jakke på utløpssiden av vannpumpen.
Girkasse Olje

Lav og-eller forurenset lavere girkassen olje vil føre til en overoppheting problem. Hvis girkassen oljenivå måltall under spesifikasjoner, kan det føre til utilstrekkelig smøring med overføringshastighetene drivmaskin, som vil heve temperaturen i den nedre enhet og overføre varmen via motoren tilfelle. Vann som er forurenset girkassen olje på grunn av ødelagte tetninger eller pakninger vil nedbrytning av viskositeten av oljen, å holde den fra å smøre delene. Uriktig smøring produserer friksjon, som produserer overskuddsvarme.
Lufttemperatur og Full Throttle

Utenfor omgivelsestemperaturer som overskrider trippel sifre vil føre til en heving av generell motor oppvarming , spesielt under tørre luftfuktighet. Kombinert med å kjøre motoren på full gass i lengre perioder, lider motoren mer belastning på alle de store motorkomponenter, som veivakselen lagrene, cam, ventil guider, stempler, ringer og stang lagrene. Konstant full gass drift på svært varme dager, bør unngås, spesielt hvis tauing skiløpere eller bærer tunge passasjer belastninger.
Hode Pakninger

blåst toppakning i en inboard-påhengsmotor vil føre vann inn i forbrenningskammeret og slippes ut av eksos. Tapet av kjølevann som normalt vil sirkulere gjennom hele motoren blir redusert, overoppheting de påvirkede sylindere. Blåst head gaskets krever stor motor reparasjon og regning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70133.html

Previous:
Next:

kjølesystemer