Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik feilsøker Automotive Termostater

Feilsøking en automotive termostat krever en prosess med eliminering. En dårlig termostat fører til en av to symptomer. Først, hvis termostaten svikter i lukket stilling, overopphetet motoren. Sekund, hvis termostaten svikter i åpen stilling, mislykkes motoren for å generere hjelpeeffekt varme inne i kjøretøyet. Dessverre, kan andre deler av utstyret gi de samme symptomene. På den positive siden, utelukker de andre deler av utstyret er den beste metoden for å bekrefte en ødelagt termostat. Du trenger
skrutrekker
Wrench
Vis flere instruksjoner
Engine Overoppheting
en

tømme radiator væske i en bøtte og inspisere den for slam. Radiator væske kan være en av flere forskjellige farger, men den vanligste er grønn og rosa. Hvis væsken ser misfarget eller du ser et tykt slam buildup i væsken, rengjøre innsiden av radiatoren ut med en hageslange og munnstykke. Dette kalles en radiator flush. Når radiator flush er fullført, fylle radiator med ny radiator væske. Se i bruksanvisningen, men i de fleste tilfeller en 50-50 blanding av radiator væske og destillert vann anbefales. Med radiatoren fylt, starte motoren. Hvis motoren ikke overopphetes, var problemet med radiator væske. Hvis motoren fortsatt blir overopphetet, gå til neste trinn.
2

Inspiser radiator fan for å se om viften engasjerer etter fem til ti minutter av motoren i gang. Hvis viften ikke sparke i, er dette årsaken til overoppheting. Sett inn viften relé bryteren, da dette er det billigste stedet å starte. Hvis du skifter ut fan relé ikke fungerer, endre viftemotor. Hvis radiator fan startet eller motoren fortsatt blir overopphetet etter viften ble reparert, gå til neste trinn.
3

Fjern termostaten fra motoren. Motoren kan kjøres uten termostat, vil det imidlertid ikke generere hjelpeeffekt kabinen varme. Dette er en fin måte å teste termostaten. Hvis termostaten er fjernet og motoren fremdeles blir for varm, er termostaten ikke problemet. Hvis motoren ikke lenger blir overopphetet, er termostaten defekt. De fleste mennesker, når du setter termostaten tilbake inn i motoren etter å fjerne den, bestemmer seg for å bruke en ny termostat i alle fall, siden den delen er billig. For å fjerne termostaten, fjerne radiator slangen fra stedet der den kobles til motoren. Unbolt metalldekselet for termostat og trekk deretter termostaten ut av motoren.
Ingen Auxiliary Heat
4

Inspiser gulvbordene på passasjersiden av bilen. Den første ledende årsak til ekstra varme problemer er en ødelagt varmeapparat kjerne. Når et varmeapparat kjerne pauser, er det ofte lekkasjer radiator væske på passasjer-side gulvbord. Dersom gulvbordene er ikke farget eller våt med radiator væske, er ovnen kjernen ikke lekker.
5

Slå av motoren på og slå varme på full varme. Plasser varmestyring på tine og sette viften til den raskeste innstilling. Etter noen minutter, inspisere frontruten for en fet eller fet film. Hvis dette skjer, er ovnen kjernen aspirere radiator væske inn i lufteventilene. Den varme kjernen er problemet, ikke termostaten.
6

Start motoren og løft panseret. Finn de to små radiator slanger som går inn i brannmuren på passasjersiden av bilen. Hver slange er omtrent en tomme til to inches i diameter. Inspisere slangene for lekkasjer, spesielt rundt skott hvor slangene går gjennom brannmuren. Hvis noen lekkasjer er til stede, bytt slanger og test for ekstra varme. Hvis problemet er løst, er termostaten fine. Hvis ikke, er termostaten defekt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69633.html

Previous:
Next:

kjølesystemer