Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en nedre radiatorslange på 1997 Jeep Grand Cherokee

brudd og sprekker i din radiator slanger er oftest tilskrevet mislyktes kjøling-systemvedlikehold. Chrysler anbefaler at du endrer kjølevæske i 1997 Jeep Grand Cherokee gang hvert tredje år. De sier også at alvorlig kjøring klassifiserer som kontinuerlig langdistanse reiser. Under denne tilstanden, bør kjølevæsken skiftes hver 45.000 miles, og slangene kontrolleres eller skiftes ut hver 7500 miles. Du kan reparere en defekt radiator slange med noen få verktøy rett hjemme. Den totale reparasjonstiden bør ikke ta mer enn 45 minutter. Du trenger
Kjølevæske dreneringspannen
Tenger
Hydraulisk jekk
Jack stå
Stikknøkkel satt
Shop fille
trakt
Vis flere instruksjoner

en

Løft panseret på Grand Cherokee. Fjern radiatorlokket og sett den til side av arbeidsområdet.
2

Finn kjølevæske tappepluggen på radiatoren din. Hvis du har fire eller seks-sylindret motor, sitter bunnpluggen på nedre, høyre side av radiatoren. På V-8 modeller, sitter bunnpluggen på nedre, venstre side av radiatoren. Plasser en kjølevæske renne pannen under lastebilen under bunnpluggen.
3

Åpne tappepluggen med en tang ved å rotere det mot klokken. La all kjølevæske å fullstendig renne ut av radiator og deretter lukke bunnpluggen. Det tar ca 25 minutter for kjølevæske til helt avløp.
4

Påfør lastebilens nødbremsen. Hev lastebil på førersiden, bak forhjulet, med en hydraulisk jekk. Sett en jack stå under rammen rail nær jack for å støtte lastebil.
5

Slide under lastebilen og finn nedre radiatorslange. Slangen monteres på bunnen av radiatoren på førerens side. Det er omtrent 2 til 3 inches og rund og svart i fargen.
6

Flytt kjølevæske renne pannen over slik at det sitter rett under slanger 'tilkoblingspunkt på radiatoren. Løsne slangeklemme rundt bunnen av nedre radiatorslange med en pipenøkkel. Skyv klemmen tilbake på slangen og trekk slangen bort fra radiatoren brystvorten. En liten mengde kjølevann vil strømme ut av slangen, sørg for at den går inn i avtappingspannen
7

Følg nedre radiatorslange opp til sitt matenippelen på siden av Grand Cherokee motor. . Løsne den klemme på undersiden av slangen med en pipenøkkel. Skyv klemmen tilbake på slangen og trekk slangen av tilkoblingen.
8

Ta slangeklemmer av begge ender av den gamle slangen og plassere dem på den nye nedre radiatorslange. Tørk begge tilkoblingspunkter --- radiator og motor --- tørre med en butikk fille. Dypp pekefingeren inn i kjølevæske i avløpet pannen. Liberalt smøre de første tre inches av innsiden av den nye slangen i begge ender.
9

Skyv den nye nedre radiator slangen tilbake på motor-matenippelen. Flytt klemmen ned slangen og plassere det en 1/4 tommers fra kanten av slangen. Stram klemmen sin festebolt med pipenøkkel inntil tettsittende. Gjenta dette trinnet og koble den andre enden av slangen til radiatoren
10

Fjern jack stå;. Senke lastebil og fjerne hydraulisk jekk. Sett en ren trakt inn i radiatoren filler hullet. Fyll opp radiatoren med fersk kjølevæske hvis du ikke har nylig endret kjølevæsken. Ellers bruker du kjølevæske i avtappingspannen å fylle opp Grand Cherokee er radiator. Sett radiator hetten tilbake på påfyllingshullet og lukket panseret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69706.html

Previous:
Next:

kjølesystemer