Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Car Engine Skade mot overoppheting

Omfattende skader oppstår i en motor som går i en overopphetet tilstand for en lengre periode. Dette er årsaken til de fleste biler er utstyrt med en varme-måler eller med en sensor som varsler føreren om motoren er for høy varme. Når en motor overopphetet, må kjøretøyet slås av umiddelbart for å unngå permanent skade. Seals

Seals og pakninger bare er laget for å tåle varmen som genereres i normal drift av en motor. Når motoren overopphetes, selene begynner å smelte, tørke ut eller sprekke - som alle kan føre til lekkasjer. Ventil stilk sel, for eksempel sprekke etter en motor overopphetet. Dette fører til en rekke olje-relaterte problemer, blant annet økt utslipp. Ytelse kan også bli svekket hvis oljerester samler på tennpluggen eller rundt innsugningsventilene.
Cracked toppakning
p Hvis motoren blir varm nok, kan det sprekke toppakning. Varmen i motoren fører metallet til å ekspandere. Dette legger press på hodet pakning, som er pent montert på plass. Til slutt sprekker at trykket på pakningen. Når dette skjer, vannlekkasjer inn i sylindrene i motoren, noe som fører til skade på andre deler. Et sprukket toppakning er tidkrevende å reparere fordi hele topplokket må fjernes for å få tilgang til den.
Warped Topplokk
p Hvis motoren blir ekstremt varme, eller hvis varme varer i en lengre tidsperiode, kan det deformere metallet i topplokket. Dette er mer vanlig på moderne biler med aluminium topplokk fordi aluminium fordreier lettere enn jern brukes i eldre-modell biler. En skjev sylinder ikke lenger riktig seler til blokken. Toppakning svikter til slutt i denne situasjonen hvis problemet ikke blir tatt og utbedret. Den vridd hode alene fører pågående problemer med overoppheting, og bilen kan ikke på tomgang.
Alvorlig Overoppheting

Når en motor blir varm nok for kjølevæske å koke, et antall hendelser kan finne sted, som alle kan bety slutten på motoren. Hvis kjølemiddelet er et kokende i radiatoren, kan det blåse en slange av klemmen, sprenge hull i siden av slangen eller føre radiatoren til å eksplodere. Hva er verre, i en motor denne varme, kan stemplene svelle. Dette skader boringen, noe som betyr en svært kostbar motor reparasjon - hvis det er reparerbare i det hele tatt

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70174.html

Previous:
Next:

kjølesystemer