Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hva er funksjoner av en bil Radiator?

Hver bil er utstyrt med flere systemer som hjelper kjøre det glatt. Disse systemene håndterer bilens elektriske behov, sitt drivstoff distribusjon og forbrenning, og dens oppvarming og kjøling. En av de viktigste deler av det varme-og kjølesystem er radiatoren. Selv om utformingen av radiatoren kan variere fra bil til bil, gjør sitt formål ikke. Lær hvordan perifere deler bidrar til radiatoren suksess Kjøling

Den viktigste funksjonen til radiatoren er å fordele varmen opprettet av driften av motoren slik at den ikke setter seg fast eller overopphetes. Dette oppnås først og fremst gjennom radiatoren design. Radiatoren er foldet mye som et trekkspill belg, gir det en god del areal. Når varm kjølevæske reiser inn i radiatoren, rømming varmen holdes innenfor væske gjennom radiator vegger. Radiatoren er stor overflate gjør at denne prosessen skal skje raskt. Etter radiatoren kjøler væske, kan væsken bli syklet tilbake til motoren og prosessen gjentas.
Oppvarming

Den andre viktigste funksjonen til radiatoren er å gi varme til førerhuset på kjøretøyet. Dette gjøres gjennom varmeren kjernen, som er en av de to viktigste komponentene i radiatoren. Når en sjåfør eller passasjer slår på varmen på dashbordet, i varmeapparatet blåser blåser varmen fra radiatoren inn i førerhuset. Hvis radiator varmeapparat kjerne er feil, kan det være forbigått slik at bilen ikke overopphetes. Dette betyr også, men at ingen varme vil bli sendt inn i førerhuset, som ikke er ønskelig.

Temperatur vedlikehold

Engines trenger å kjøre på en relativt konstant temperatur. Trykket i kjølesystemet, og omfordeling av varme fra kjølevann, hjelper radiator sikre at motorens temperatur ikke avviker fra det optimale, forlenge motorens levetid.
Andre funksjoner

Flere perifere deler holde radiator kjølesystem og varmeanlegg opererer problemfritt. Radiatoren hetten holder trykket i systemet, forurensninger som skitt og kjemikalier ut av systemet og sørger for at kjølevæsken vil reise til utvidelse oppsamlingstanken og tilbake til motoren. Overløp tanker tjene som fange bassenger, samle væske som flommer ut av systemet, skal systemet tilfeldigvis bli for varm eller har for mye væske i den.
Vedlikehold
< p> Fordi radiatoren er så viktig for driften av motoren, er riktig vedlikehold avgjørende. Sjekk hvor mye radiator væske ofte og legge væske hvis det er nødvendig for å hindre at radiator fra overoppheting og utvikle sprekker. Hold et øye med radiator cap, som holder systemet rent og opprettholder riktig trykk i systemet. Til slutt, vedlikeholde alle slangene som går fra radiatoren. En slitt slange eller pakning kan føre til tap av væske og skade systemet. Hvis røyken noensinne kommer inn i førerhuset, er det sannsynligvis brenne kjølevæske, som angir en oppvarming og kjøling problem forårsaket av mangel på nok væske eller en dårlig del.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69302.html

Previous:
Next:

kjølesystemer