Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Pontiac Sunbird Cooling System Information

Kjølesystemet er det som holder din Pontiac Sunbird kjører, ved å tegne varmen av motoren og la den til å operere på en stabil temperatur. Problemer med kjølesystemet, for eksempel lekkasjer, et lavt kjølevæskenivå og forurenset kjølevæske, kan føre til overoppheting. Dette kan forårsake alvorlig skade på motorens interne komponenter. Radiator

Pontiac Sunbird bruker en cross flow radiator design med tanker på hver side. Hot kjølevæske passerer gjennom rørene i radiatoren festet til kjøleribbene. Uteluft kommer inn i motorrommet gjennom bilens grill og går over radiatoren, og trekker varmen ut av kjølevæske. Etter kjølevæsken passerer gjennom radiatoren, går den tilbake til motoren. Luftstrømmen over radiatoren blir hjulpet av bruk av en elektrisk vifte som er montert på motorsiden av radiator og trekker luft over det.
Termostat

Termostaten er plassert på motorblokken under termostathuset og øvre radiator slangen. Når kjøretøyet ikke er kald termostaten lukkes og holder kjølevæske sirkulerer gjennom motoren. Dette gjør at varmen til å bygge opp i motoren slik at den kan raskt nå sitt optimale driftstemperatur. Når driftstemperaturen er nådd termostaten åpner, slik at kjølevæske å sirkulere og kjøle motoren.
Reserve Tank og Pressure Relief Valve

Pontiac Sunbird benytter en lukket utforming kjølesystem, som betyr overskytende kjølevæske er lagret i en reservetank. Deretter når trykket i systemet faller, blir trekke kjølevæske fra reservetanken tilbake i systemet. En trykksatt hetten er montert på toppen av termostathuset og forbundet via en gummislange til reservetanken. Trykket i kjølesystemet hever kokepunktet til kjølemiddelet som i sin tur gjør det mulig for kjølevæsken avkjøles mer effektivt. Overtrykksventilen i den trykksatte hetten bestemmer om trykket i kjølesystemet for høyt. I så fall avleder det kjølevæske til reserve tank.
Vannpumpe

Pontiac Sunbird bruker en impeller stil vannpumpe å sirkulere kjølevann gjennom motoren. Vannpumpen er montert på forsiden av blokken og drevet av et tilbehør beltet av veivakselen.
Motorblokken

passasjer eller vann jakker støpt i motorblokken tillate kjølevæske å sirkulere rundt sylindere og gjennom hodene og inntak manifold. Kjølevæske renner via to store radiator slangene mellom motor og radiator. Dette skaper en kontinuerlig krets hvor kjølevann strømmer gjennom vannpumpen, og oppvarmes mens strømmer gjennom motoren. Da kjølevæske reiser gjennom radiatoren som skal kjøles, og til slutt tilbake til motoren via vannpumpen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69313.html

Previous:
Next:

kjølesystemer