Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan fikse termostaten på en 2003 Ford Focus 2.3

Termostaten i en vannavkjølt motor styrer temperaturen på kjølevæsken. Termostaten holder stengt når motoren er kult å begrense strømmen av kjølevæske. Dette gjør at motoren varmes opp raskere. Når motoren har nådd brukstemperatur termostat åpnes opp, slik at kjølevæske kan strømme fritt gjennom motoren passasjer. 2003 Ford Focus var i sitt fjerde år siden 2000 introduksjonen og var tilgjengelig med en litt større 2,3 liters motor som et alternativ over 2,0 liters motor. En dårlig termostat i Fokus kan føre til overoppheting av motoren. Du trenger:
Drensvannsoppsamler
Skiftenøkkel
13-mm fastnøkkel
10-mm fastnøkkel
Tenger
Torx skrutrekker
Replacement termostat
Show Mer Instruksjoner
en

Åpne panseret og la motoren i Focus for å kjøle slik at du ikke vil bli skåldet av varm kjølevæske. Plasser et avløp pan under radiatoren tappekranen. Løsne ventilen uten å fjerne den med en skiftenøkkel i mot klokka. Lukk ventilen når kjølevæsken er ferdig med drenering.
2

Finn viklingslaget ledningsnettet på førersiden av motoren til høyre for ventildekselet. Trykk inn utløseren på undersiden av pluggen og trekke det fra hverandre. Fjern brakettene fra EGR slangen på samme sted med en 13-mm og en 10 mm fastnøkkel. Stikk støpselet og slangen til side for å få tilgang til termostathuset.
3

Knip sammen tappene på øvre slangeklemme på termostathuset med en tang. Skyv klemmen ut av slangen. Trekk slangen fra huset med en vridende bevegelse. Roter huset for å avsløre de resterende to slanger festepunkter og fjerne disse slangene på samme måte. Fjern termostathuset fra motorrommet.
4

Fjern termostaten holderen fra huset ved å vri ut skruene med torx skrutrekker. Fjern termostaten fra huset og sette inn en ny en inn i huset ved hjelp av samme retning. Skift termostaten holderen og trekk til torx-skruer.
5

Plasser termostaten tilbake i motorrommet og koble de tre slangene fjernet tidligere ved å skyve slangeklemmene tilbake til sin opprinnelige posisjon. Erstatte EGR ventil parentes og stram festeskruene. Plugg viklingslaget ledningsnettet sammen igjen til den er helt på plass.
6

Fjern kjølevæsken påfyllingslokket på toppen av motoren og sted en trakt i åpningen. Hell kjølevæske fra dreneringspannen inn i trakten. Fjern trakten og sett på lokket. Start motoren og la den oppnå driftstemperatur. Sjekk for lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69703.html

Previous:
Next:

kjølesystemer