PO118 Kode på en 2002 Chevy Blazer

Koden P0118 er en datagenerert koden satt til å indikere en bestemt svikt i systemet, som i dette tilfellet er det kjølevæske temperatursensor. Check engine lyset på dashbordet i en 2002 Chevy Blazer er også en indikasjon på at bilens datamaskin er sensing en feil i en av dens kontroll eller sensing enheter som er representert. Check engine lyset reagerer på motorens utslipp og elektrisk styrte komponenter. Mekaniske feil eller mangler har ingen peiling på check engine lys. Sensing en fiasko, setter datamaskinen denne unnlatelse av å kode for identifikasjon gjennom on-board diagnose port. Du trenger en kode skanner for å trekke disse kodene fra kjøretøyet. Du trenger
kode skanner og tilhørende kode identifikasjon ark
Sett med skiftenøkler
Teflon tape
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på 2002 Chevy Blazer og finne kjølevæske temperatur sensor på siden av motoren med olje påfyllingsrøret. Sensoren er funnet i topplokket mellom eksosmanifolden løpere. En mislykket kjølemiddeltemperatur sensor sender et signal til datamaskinen som indikerer at motoren er overopphetet. Som reaksjon på dette signal, vil datamaskinen retard gnist for å redusere hestekrefter og responsen fra motoren. Det vil også richen blandingen avkjøles i sylindrene og hindre preignition som resulterer i en nedgang i drivstofføkonomi.
2

Kontroller den elektriske tilkoblingen på sensoren ved å trykke på den øverste fanen og dra den av. Koden P0118 sier at datamaskinen registrerer for høy spenning gjennom sensoren. Dette betyr at det enten er et problem med kontakten eller sensoren har sviktet. Kontroller at kontakten for sprekker i plast eller skjøvet inn kvinnelige elektriske plugger.
3

Inspiser umiddelbar ledninger rundt sensoren for å se om det brant mot eksosmanifolden. Se på sensoren pins og sikre at ingen er bøyd eller mangler. Hvis et problem er funnet med ledningene, slik som brennmerker eller plugger i plast elektriske kontakten, reparere problemet. En knust eller sprukket elektriske kontakten må skiftes ut. Kjøp en ny pigtail - lengden på ledningen med en ny kontakt - på en auto deler butikken. Bøyde pinner i sensoren kan noen ganger bli rettet men hvis pinnene ser kompromittert eller bøyd for langt, skift ut sensoren. Hvis ikke avvik er funnet med de ovennevnte inspeksjoner, skift ut sensoren.
4

Trekk støpselet av sensoren. Påse at motoren er kald før du tar ut sensoren. Plasser noen Teflon tape rundt gjengene på den nye kjølevæske temperatursensor.
5

Bruk en fastnøkkel til å slå sensoren mot klokken for å fjerne det. Når sensoren er få nesten ut den nye sensoren klar til å installere så veldig lite frostvæske vil gå tapt. Trekk sensoren ut og raskt installere den nye sensoren. Stram den ned godt og erstatte den elektriske kontakten.
6

Flytt til innsiden av Blazer. Plukk opp koden skanneren og plugge den elektriske kontakten inn i OBD-porten. Denne porten er under dashbordet til venstre for rattstammen.
7

Vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon uten å starte motoren. Trykk på knappen på skanneren merket "Slett." Skanneren vil slette koden fra datamaskinens minne og slå ut check engine lys.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68437.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer