Symptomer på en blåst toppakning på en BMW E36

Du må elske de sprø Bavarians. Fra BMWs tjeneste litteratur om å erstatte toppakning i en E36: ​​"Rengjør tetningsflatene på topplokket og veivhuset, hvis nødvendig, fjerne spor av tetningsmasse med hard slikkepott." Seriøst - hvor mange andre bilprodusenter skulle tro å gi råd bruken av et løvtre verktøy for alt? Dette sier mye om BMWs vekt på riktig montering og vedlikehold teknikk, spesielt der det kritiske toppakning er bekymret. Røff Idle and Acceleration

BMWs straight-seks motorer er verdenskjent for sine sy-maskin glatthet. Så vil noen form for feiltenning som følge av en blåst toppakning bevise mer umiddelbart merkbar på en BMW sekssylindret enn på de fleste andre motorer. Hvis alt går bra, vil du nesten aldri føle en moderne Bimmer sekssylindret på jobb, som sådan, selv føler at motoren går på tomgang eller under hard akselerasjon er generelt en indikasjon på at noe har gått galt. Og du bør merke en forskjell i akselerasjon, spesielt på høyt turtall der BMW-motoren vanligvis gjør sitt beste arbeid.
Fluid Crossover

sylinder-head-to- blokk grensesnittet er en av de få stedene i motoren din der kjølevæske, drivstoff, olje og eksos kan alle komme i kontakt. Avhengig av hvor toppakning blåste, kan du få alle typer væske crossovers. Kjølevæske emulgert i oljen vil snu det til noe som likner sjokolade melk og olje i kjølevæske vil flyte til toppen og danner en regnbue-farget glatt. Gasser lekker inn i veivhuset vil føre til en puffing utpust fra olje-påfyllingslokket med en medfølgende rå drivstoff lukt.
Clean gnist plugger

På en E36 sekssylindret, er topplokket dekk ikke skutt gjennom med kjølevæske passasjer som det ville være på de fleste andre motorer. I stedet Bimmer motorens primærkjølemiddelet passasjer er på forsiden og baksiden av blokken. Så, hvis toppakning blåser ut rundt en kjølevæske passasje, er vann bare sannsynlig å gå inn i sylindrene en eller seks. Trekk ut tennpluggene på motoren og veldig nøye undersøke pluggene fra slutten sylindere. Hvis en av dem virker merkbart renere eller nyere enn de andre, er det fordi de har vært damp renset ved lekker kjølevæske.
Andre symptomer

Avhengig av hvor det slag, kan en blåst pakning forårsake overoppheting og tap av kjølevæske, samt overdreven oljeforbruk og farget røyk fra eksosrøret. Grå, blå eller svart røyk og en lukt av frostvæske eller rå drivstoff er alle indikatorer på en blåst pakning. Men du kan få noe av dette, avhengig av utblåsningen sted. I slike tilfeller vil du bare oppleve et tap av makt, noen motor ruhet og en sjekk-engine lys. Kontroll av koder, vil du ganske sikkert se minst én feiltenning kode lagret på datamaskinen. Det vil ikke være en tilfeldig feiltenning kode i stedet, vil du sannsynligvis se feiltenning koder for enten en enkelt sylinder eller to tilstøtende sylindere

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68766.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer