Bad Distributør Symptomer på en 1986 Ford Ranger

En distributør er ikke en enkelt del, det er en samling små systemer som arbeider sammen for å lage en, stor tenningssystem. 1986 Ford Ranger fire forskjellige motorer bruker alle tenning systemer som er variasjoner over samme tema. Og mens de har sett sin rettmessige del av teknisk service bulletiner, var disse distributør tenning ganske solid fra fabrikken. Men, de ikke vare evig. Høyt turtall Misffire

En høy rpm feiltenning er en av de klassiske symptomene på noen form for distributør svikt. Ting skjer veldig fort på 4000-plus rpm, og nesten alle slags svikt i distributør cap, rotor, modul eller spole vil føre til at motoren til å handle opp på høyt turtall før den vil noen annen gang. Slike feil er vanligvis progressiv, starter ut som en liten snuble på toppen av turtallsregisteret og gradvis snikende nedover i rpm inntil lastebilen nekter å akselerere eller tomgang jevnt og trutt.
Vacuum Advance Issues

lastebilens vakuum forhånd enheten gjør distributøren å kjøre med maksimal tenning forhånd Under Cruise vilkår for best mulig drivstofføkonomi. Når du kjører eller går på tomgang, trekker vakuum skapt av stemplene prøver å suge luft inn forbi throttle plate på en membran i distributøren. At membranen, i sin tur, trekker på fordeleren akselen, rotere det respektive til huset. Hvis vakuum forhånd ikke fungerer på grunn av et vakuum lekkasje eller en mislykket forhånd enhet, vil du sannsynligvis oppleve et tap i drivstofføkonomi og noe tap av gassrespons.
Advance og Ping

I tillegg til det vakuum forhånd, anvender truckens distributøren et sett av sentrifugal-vekter for å rotere akselen i forhold til rpm. Som fordeleren akselen roterer raskere, vekter på den sentrifugale forhånd presse utover og dreier akselen og økende fortenningen. En dårlig sentrifugal forhånd kan koste deg litt høy rpm hestekrefter, eller det kan gjøre motoren mer utsatt for detonasjon - eller ping - under belastning hvis det er fast i helt ytre posisjon. Interessant, vil et vakuum forhånd fast i helt åpen stilling gjøre det samme, men dette er ganske sjeldne.
Hard Starte og Bølgende

Engines jobber hardest å løpe når de ikke kjører i det hele tatt - noe som betyr, ved oppstart. En dårlig tenning vil generelt gjøre bilen vanskelig å starte og kan føre til at det å sparke tilbake som sylindrene kryssild. Sistnevnte er et symptom på en sprukket distributør cap. I 1986-modell distributør var spesielt utsatt for å bølgende og kapping, på grunn av dens "blad" design distributør rotoren. Denne konstruksjonen krever bruk av silikon fett på bladet, hvis fettet er borte, kan distributøren føre til at motoren bukk og surge, samt utviser problemer under start og helt åpen gass

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68767.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer