Slik tester bilens Vannpumpe

Det er to måter å diagnostisere en feil med vannpumpen: Du kan bekrefte og fikse det på forhånd, eller du kan bare vente på motoren din til å smelte og spille kaptein Etterpåklokskap. En av disse to tar ca 15 minutter og kan spare deg for tusenvis av dollar, vil den andre har du kjører din mors Geo til å fungere. Diagnostisering vannpumpe problemer er lett nok til at nesten hvem som helst kan gjøre det, så hvis du kjører sammen med mistanke om en dårlig pumpe og ikke gidder å feilsøke det, da, vel, har du sannsynligvis fortjener det du får. Du trenger
Veldig lang skrutrekker
Oppvaskmiddel og vann
Paint brush
Towel eller trykkluft
Talkumpudder
grunnleggende håndverktøy
Vis flere instruksjoner
en

Lytt etter angiveri, kvitre, ringing eller summing kommer fra vannpumpe. Hvis du hører en lyd, men kan ikke si hvor det kommer fra, så ta tuppen av en svært lang skrutrekker og trykk den fast på vannpumpen. Trykk øret fast til den avrundede enden av håndtaket som om du prøvde å dytte den inn i hodet ditt. Den solide skrutrekker vil gjennomføre noe støy i pumpen direkte inn i hodeskallen og indre øret, slik at du kan nettopp finne kilden til støy.
2

Åpne radiator cap, starte motoren og ta det opp til driftstemperatur. Se ned i den åpne radiator kapselen i vannet i reservoaret, og ved den øvre radiator slangen inndata, hvis mulig. Etter at motoren er varmet opp, bør du se vannet stadig flom i radiatoren, ikke sildrende, spesielt når du rev ​​motoren opp litt. Sildrende eller ingen vanngjennomstrømning kan også indikere en dårlig termostat, men uansett, er noe som går galt.
3

Rus motoren opp litt og se for damp som kommer ut av den øvre radiator slange eller radiator cap uten en medfølgende rush av vann. Hvis termostaten er fast halvveis åpen, vil vannet pumpen bygge opp trykk på bunnen av termostaten og prøve å tvinge vann gjennom den. Vannet vil ikke gå gjennom, men en økning i nedstrøms trykk kan tvinge det trykksatte vann-strømmen for å dekomprimere hurtig på radiatoren side av termostaten. Dette dekompresjon kan opprette en gikt av damp - noe en dårlig vannpumpe vil ikke gjøre. Så, tilsvarer damp dårlig termostat.
4

Bestem om du har en lekkasje rundt vannpumpen, siden det er der svikt vanligvis starter. Rengjør området rundt vannet-pumpe-til-blokk pakning og bunnen av sjakten med oppvaskmiddel og vann, så må du tørke den av med trykkluft eller et håndkle. Fyll hånden din med babypudder og kaste den på, under og rundt vannpumpen. Noe av det vil suge inn eksisterende vann eller fett, men holde bruke pulver til du har en tørr, jevn støvtørking. Start motoren og la den gå på tomgang og få opp til temperatur. Lekkasjer kan bare skje under press, så varmen er viktig her.
5

Watch rundt pumpen for striper eller mørke flekker i pulveret. Hvis pumpen lekker, da pulveret vil fortelle historien. Hvis, etter 15 til 20 minutter av tomgangskjøring, ser du ingen streker eller andre åpenbare tegn til lekkasje, så lekkasjen - om noen - som kommer fra et annet sted. Det betyr ikke at din vannpumpe er greit - bare at det ikke lekker. Slå av motoren, spyl det rent og gi det litt tid å kjøle ned og tørke av. Ikke treffer den varme eksos manifolder eller elektronisk utstyr med vann.
6

Fjern beltet og sjekk vannpumpen akselen. Ta tak i hjulet med begge hender, hvis mulig, og prøve å vrikke den frem og tilbake, opp og ned og inn og ut. Hvilken som helst brukte vannpumpe vil vise litt av skaftet play, men hvis din bevege seg mer enn 1/16-inch i alle retninger så er det tid for en ny pumpe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68277.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer