1992 Toyota Pickup Throttle sensor Feilsøking

Din 1992 Toyota pickup lastebil bruker en variabel motstand gass stilling sensor (TPS) for å informere datamaskinen til den nøyaktige plasseringen av strupeplaten inne i spjeldhus. Datamaskinen bruker denne og andre sensorer 'data for å justere luft /drivstoffblandingen for bedre motorytelse. Siden flere sensorer fungere sammen, må du bekrefte din throttle sensor faktisk har mislyktes. Feilsøke TPS selv hjemme. Spar tid og penger og unngå å erstatte unødvendige komponenter i din Toyota pickup. Du trenger
Phillip skrutrekker
Assistant
Bladmått
Ohmmeter
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på 1992 Toyota pickup og finne TPS. Følg luftfilteret, som huser luftfilteret, mot toppen og midten av motoren. Denne forsamlingen kobles til spjeldhus på at enden. Spjeldhus har fire tynne slanger koblet på toppen og under slangene, på den ene siden av spjeldhus, vil du se TP sensor, en liten, svart elektrisk komponent med en fire ledning elektriske kontakten knyttet til den.

2

Fjern luftfilteret med en stjerneskrutrekker.
3

Koble TPS elektriske kontakten og sørge for at de fire elektriske pinnene på sensoren er rett og ikke bøyd eller skadet.
4

Spør en assistent til å trykke sakte gasspedalen som du ser på gassen kroppen. På den ene siden av spjeldhuset, vil du se den mekanismen som aktiverer gassen rund plate inne i kroppen som din assistent presser gasspedalen. Denne mekanismen har en spak som treffer en stopp skruen når mekanismen er hvile eller pedalen er ikke deprimert.
5

Kontroller at gassregulatoren plate er helt lukket (gasspedalen ikke deprimert).

6

Sett inn en 0,0224 tommer tykk trådmåler (0,57 mm) mellom gass mekanisme spaken og stopp skruen, hvis du har en 22R-E motor. Bruk en 0,020 tommer (0,50 mm) bladsøker på 3VZ-E og 1FZ-FE motorer. Bruk en 0.022-tommers (0,57 mm) bladsøker på 2RZ-FE og 3RZ-FE motorer. Bruk en 0.013-tommers (0,32 mm) på 5VZ-FE motor og en 0,0303 tommer (0,77 mm) bladsøker på 3F-E motor.
7

Få ohmmeter ut av verktøykassen og sett den til det laveste området på Ohms skala eller kontinuitet innstilling, hvis den har en.
8

Slå på ohmmeter din og berøre bunnen og ved siden av de nederste elektriske pinnene på sensoren med dine to meter sonder. Avlesning på ohmmeter bør registrere noen motstand eller produsere en hørbar pipelyd, hvis den er utstyrt med en kontinuitet kontrolløren. Hvis sensoren ikke registrerer noen motstand verdi eller kontinuitet, må den skiftes.
9

Bytt bladsøker med en 0,0335 tommer (0,85 mm) platelære mellom gass mekanisme spaken og stopp skruen, hvis du har en 22R-E motor. Bruk en 0.031-tommers (0,80 mm) bladsøker på 3VZ-E og 1FZ-FE motorer. Bruk en 0.029-tommers (0,74 mm) bladsøker på 2RZ-FE og 3RZ-FE motorer. Bruk en 0.021-tommers (0,54 mm) på 5VZ-FE motor og en 0,0429 tommer (1,09 mm) bladsøker på 3F-E motor.
10

Touch bunnen og ved siden av nederste elektriske pinnene på sensoren med dine to meter sonder. Avlesning på ohmmeter bør ikke registrere noen motstand verdi eller produsere en pipelyd, hvis den er utstyrt med en kontinuitet kontrolløren. Hvis sensoren registrerer motstand eller kontinuitet, må den skiftes.
11

Slå av ohmmeter, plugg i TPS elektriske kontakten, må du skifte luftfilteret ved hjelp av Phillips skrutrekker og lukk panseret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67535.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer