Hvordan sjekke for dårlig hovedlagre

The automotive forbrenningsmotor har en veivaksel, stenger og stempler som hovedkomponenter. Stenger og veivaksel rotere gjensidig på beskyttende bærende ermene som gir en friksjonsfri forsegling mellom metalloverflater. Viktigste bærende ermene kommer i to halvmåne deler, én som sitter inne hovedlagerområdet cap og en som sitter i motorblokken. Veivakselen journal spinner innenfor de to. Hovedlagrene har oljehull som smører journal. Hovedlagre kan bære med normal alder, eller får pitted og galled med utilstrekkelig smøring. Ser etter viktigste dårlige lagrene krever en prosess med eliminering. Du trenger
Eierens reparasjon manuell
Rags
Oil (eventuelt)
stetoskop
Timing lys
Assistant
Socket satt
Skralle
Floor jack
Jack står
oljeavtappingsbeholder
Breaker bar
Plastigauge kit
Vis flere instruksjoner
en

Sett bilen i park eller nøytral, avhengig på din overføring type. Sett i nødbremsen og heve panseret. Ikke start motoren. Trekk ut peilepinnen og bruker en fille for å tørke den ren. Sett den og dra den opp. Flytt peilepinnen inn sollys og sjekk for eventuelle metall refleksjoner i olje. Metallspon i olje med være den første indikasjonen på hovedlageret materiale som har sloughed av, selv om det kan stamme fra stangen lagrene, cam lagrene eller ringer.
2

Sjekk "Full" oljenivå linje på peilepinnen. Hvis lav, legger nok olje til å bringe den til full kapasitet. Start motoren og la den oppnå normal driftstemperatur. Se på din olje trykkmåler, eller olje varsellampe, hvis den er utstyrt. Se i bruksanvisningen for riktig oljetrykk i pounds per kvadrattomme for ditt kjøretøy.
3

Hev motorens turtall til en rask tomgang. Hvis oljetrykket leser under det normale, kan dette tyde på et problem med de viktigste lagrene, sperring eventuelle feil med oljekvalitet og oljefilter. Det kan også indikere en stang peiling som har spunnet på tidsskriftet.
4

Slå av motoren. Hook opp de positive og negative leder av en timing lys til positive og negative polene på batteriet. Klem timing lys plug bly på ingen din. En sylinder. Se i bruksanvisningen for sin plassering.
5

Start motoren og rett timing ned mot veivakselen. Lytt etter noen tunge knock eller klunk som kommer fra motoren. Hvis du har en stang eller peiling knock, vil tidspunktet blinke to ganger for hver banket lyd. Hvis det blinker en gang for alle banker, har du en ventil tog problem.
6

Slå av motoren. Bruk et gulv jack å løfte fronten på bilen og sted to bukker under rammen. Løft bak på bilen og sted to bukker under bakrammen. Skyve under bilen og ta på en bil stetoskop.
7

Be en assistent til å starte motoren. Plasser stetoskop puten mot bunnen av bunnpannen og lytte etter eventuelle clunking eller bankelyder. Har din assistent rev motoren noen gang for å øke belastningen. En dunke på dette stedet indikerer en stang eller hovedlageret svikt.
8

Bruk en socket og skiftenøkkel for å fjerne boltene som holder noen varmeskjold eller skid plate under bunnpannen. Fjern skjoldet. Hvis du har en strukturell tverrbjelke i veien, kan du bruke en socket for å fjerne boltene og trekk tverrbjelken ned. Fjern andre deler som hindrer tilgang til bunnpannen dekselet. Bruk en socket for å fjerne oljen bunnpluggen og la oljen renne ut i en gryte. Bruk en socket og utvidelse for å løsne alle bunnpannen bolter. Trekk kjelen gratis.
9

Løsne og fjern gjennom boltene på motoren motorfester med en socket hvis du ikke har tilstrekkelig plass til å fjerne bunnpannen ut. Plasser gulvet jack under gongongen bolig eller veivakselen spjeldet for å løfte motoren opp 3 til 4 inches for klaring --- ikke høyere. Fjern bunnpannen.
10

Monter en stikkontakt og breaker bar på en hoved lagerhette bolt og løsne den noen omdreininger. Bytte til den andre bolten på samme dekkplaten og løsne den noen omdreininger. Alternere løsne begge boltene før du har fjernet dem. Trekk hovedlagerområdet hetten av veivakseltapp og inspisere peiling ermet. Hylsen bør ikke ha noen dype furer, groper eller skjemmet misfarging.
11

Tørk veivakselen journal og lagerhette av med en fille. Legg en stripe av plastigauge inne i lageret cap, i henhold til veiledningene for settet. Plasser lageret cap tilbake over veivakseltapp og skru de viktigste bærende cap bolter for hånd. Se i eierens repair manual for riktig moment, i fot-pounds, som kreves for de viktigste lagrene. Bruk en momentnøkkel til å stramme de viktigste cap bolter, men gjør det i intervaller, alternerende mellom hver bolt for å få en enda stramme press på hetten.
12

Løsne de viktigste bærende cap bolter med en socket og trekk peiling hetten. Bruk settet måler for å måle den knuste tykkelsen av plastigauge. Se i bruksanvisningen for riktig tykkelse tillatt, angitt i tusendeler av en tomme. Slitte hovedlagre vil vise en lavere enn normal tykkelse lesing og må skiftes ut.
13

Sjekk alle dine viktigste lagrene på denne måten, ett om gangen. Ta opp alle målinger og sammenligne dem med spesifikasjonsgrensene. Erstatte eventuelle åpenbart slitte lagrene, eller de som ikke knuse til riktig tykkelse i henhold til plastigauge kit prosedyren. Ikke glem å re-Torque lagrene 'caps når du installerer de gamle lagrene eller erstatte dem med nye.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68034.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer