Hvordan skaper en bilmotor et vakuum?

Vakuum fungerer som en grunnleggende dynamisk luftstrøm av forbrenningsmotoren. Uten riktig vakuum, vil en bil sulte av luft og drivstoff blandingen som kreves for å produsere forbrenning. Vakuum er forskjellen i trykk, vanligvis målt i inches av kvikksølv, mellom det indre av inntaksmanifold og det ytre lufttrykk. Stempel Draw

Når inntaket ventilen åpnes, air-drivstoffblandingen trukket inn i forbrenningskammeret ved nedadgående bevegelse av stempelet, noe som skaper et sug eller vakuum. Når stemplet når toppen av sitt kompresjonsslag, blir luft-drivstoffblandingen antent av tennpluggen, som sender stempelet nedover på sin arbeidstakt. Utløpsluften slag som følger, hvor de brukte forbrenningsgasser blir skjøvet ut av utløpsventilen og inn i eksossystemet. Når stempelet gjør en annen nedadgående slag, sug eller vakuum er opprettet igjen. Uansett hvilken hastighet motoren går, stemplene trekke innkommende luft-drivstoff inn i forbrenningskammeret.
Støvsug og Gassposisjon

spy motoren vil normalt produsere ca 3 til 5 inches av kvikksølv, eller Hg. Vakuumet øker og er høyest på tomgang når gass stilling er lukket eller litt åpent. Dette skyldes en begrensning av luftstrømmen som ikke kan bevege seg i stor volum fra luftinntaket til fordeleren. Som gassen åpnes, kommer mer luft inntak, forårsaker en nedgang i vakuum.
Vacuum Effektivitet og Motor Ytelse

Vacuum effektivitet kan måles ved en vakuummåler. Motor vakuum vil minske ettersom motoren gjennomgår en tung belastning på full gass, for eksempel klatring en bakke, eller under rask akselerasjon fra en stopp. Den høyeste vakuum vil resultere når motoren bremser fra en høy hastighet eller under kysten, og dette skjer fordi gassen er lukket, men turtall er høy. Manifold vakuum spesifikasjoner for ulike forhold er skissert i bilen produsentens service manual.
Vacuum ekstra komponenter

Mange kjøretøy komponenter bruker manifold vakuum gjennom porter og slanger. Brake boosters, som har vakuum assist, bruke vakuum for å aktivere en membran som øker trykket når du søker på bremsepedalen. Noen vindusviskerne og dørlåser bruke vakuum-assistert servos å operere ventiler og trepunkt. Eldre biler med distributørene bruker vakuum som et middel for å fremme gnist timing i tenningssystemet. EGR-og PVC-ventil bruk vakuum for å fungere som en del av eksosrensesystemet. Disse hjelpesystemer bruke turtall eller flere bytter ventiler for å regulere riktig mengde vakuum nødvendig å operere.
Engine Støvsug og Barometerstand

Ved havnivå, atmosfærisk trykk leser om 14.7 pounds per kvadrattomme, og har en kolonne med kvikksølv på 29,92 inches i høyden, eller Hg. Som atmosfærisk trykk og temperatur økning eller nedgang i løpet av endringer i vær, små endringer i motor vakuum. Mindre tett eller varmere luft produserer mindre vakuum på grunn av løst pakket luftmolekyler. Jo høyere høyde (mindre tett luft), jo lavere Hg, eller inches av kvikksølv i vakuum lesing. For eksempel vil en motor på tomgang på 22 Hg ved havnivå viser om lag 17 Hg ved 5000 meter over havet. På 10 000 fots høyde, vil kvikksølvet lese om 12 Hg.
Riktig Vacuum Forhold

Normal vakuum for en motor på tomgang går på 14 til 18 inches av kvikksølv når målt med en måler. Unormalt høyt turtall på tomgang kan indikere et vakuum lekkasje et sted mellom gass og manifold, vanligvis peker til sprukne slanger, base plater lekkasjer, manifold lekkasjer, feil forgasser eller defekte portet vakuum-opererte bytte ventiler. Dette resulterer også i en altfor tynn luft-blanding. Lavt vakuum kan skyldes lav kompresjon og brente ventiler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68583.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer