Hvordan kan jeg teste på Powertrain Control Module?

Powertrain Control moduler (PCM) brukes i biler kompatible med den andre generasjonen av On-Board Diagnostics. Dette betyr at bilen må ha blitt produsert etter 1996, og feilsøking må gjøres med en diagnostisk maskinvare. PCM er bilens sentrale datamaskin, og det er en del av den OBD-II-systemet. Modulen kjører en rekke tester, og når den finner en feil, aktiverer den tjenesten motoren snart lys. Hvis PCM har unnlatt å fungere ordentlig, må den byttes eller omprogrammeres. Du trenger
OBD-II scanner
Vis flere instruksjoner
en

bokmerke sidene i deg OBD-II skanneren håndbok sidene inneholder definisjoner for generisk OBD-II koder.
2

Slå opp på nettet ditt bilprodusentens koder og skrive dem ut. Du kan også finne disse kodene i en Haynes Repair Manual for merke og modell-år. Bilens manual, men vil ikke oppgi produsentens supplerende OBD-II koder.
3

Åpne passasjersiden foran døren til bilen din, og plasser både skanneren bruksanvisningen og din skrives ut materialer. Dette er forskning materialer du trenger mot slutten av denne prosessen.
4

Shut passasjersiden døren, og gå rundt bilen. Åpne førersiden dør, og se under dashbordet, i nærheten av rattstammen. Du leter etter en seksten pin-Mottakerdatamaskinen stikkontakt. Dette diagnostiske port kalles en Data Link Connector, og DLC ​​ligger på forskjellige steder. Hvor du skal lete avhenger av din eksakte merke og årsmodell.
5

Koble OBD-II scanner til DLC uttaket. Se på skanneren display lese-out, og hvis det ikke har automatisk slått seg på, finne på-knappen og slå den på deg selv. Alle merker av skannere fungerer litt forskjellig fra hverandre. For å finne den eksakte operative prosedyrer for enheten, ta kontakt med enhetens håndbok.
6

Place nøkkelen inn i tenningen og vri det elektriske systemet på. Skanneren må kanskje også motoren i gang også. Hvis OBD-II skanneren ikke hente umiddelbart de feilkoder registrert i PCM, nøkkel i en "Scan"-kommandoen som per skannerens håndbok.
7

Bla gjennom koder på skannerens skjerm. Ta hensyn bare til koder som begynner med en "P" for drivverket. Du ser spesielt for feilkoder som omhandler bare med PCM. De fleste av disse feilkoder vil være produsent spesifikke, så du blir nødt til å konsultere utskrifter eller Haynes Manual deg igjen i navigatoren førersetet. Det er noen generisk PCM-koder, hvorav den ene er P0606, som betyr "PCM Prosessor feil."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66960.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer