Hvordan feilsøker jeg en 1998 GMC Fuel Pump?

General Motors begynte produksjon biler i 1897. GMC linje av moderne lastebiler og biler er alle utstyrt med en elektrisk drivstoffpumpe, inkludert 1998-modeller. Bensinpumpen sitter inne i bensintanken, med toppen stikker ut, og det sender drivstoff fra tanken til motoren. Når din GMC kjøretøyet opplever problemer med sin drivstoffsystemet, bør du alltid vurdere om drivstoffpumpen er feil. Før du faktisk fjerne pumpen for å kontrollere eller erstatte den, bør du gjøre noen spesifikk feilsøking for å se om andre komponenter kan være årsaken til drivstoffsystemet problemer. Du trenger
Tenger
Fuel trykkmåler
Vis flere instruksjoner
en

Se etter eventuelle symptomer som bensinpumpen har sviktet. Din GMC kjøretøy vil mislykkes i å akselerere når gasspedalen trykkes ned eller nekte å starte i det hele tatt når bensinpumpen kan ikke levere drivstoff til motoren slik den skal.
2

Lytt til å høre om drivstoffpumpen er slått på før du starter bilen. Sett GMC tenningsnøkkelen i tenningen og vri den ett hakk til høyre slik at bilens batteri og dashbordet er aktiv, men motoren ikke er i gang. Med tenningsnøkkelen i denne posisjonen, bør bensinpumpen begynner å trekke drivstoff fra bensintanken og send den til motoren gjennom drivstoffslanger. Hvis du ikke kan høre pumpen fungerer, kan det ha oppstått feil. Pass på å lytte til pumpen i et rolig sted, eller har en annen person stå utenfor bilen ved bensintanken til å lytte til pumpen for deg.
3

Sjekk drivstofftrykket av kjøretøyet. Koble en drivstoff trykkmåler til Schrader ventil på bilen eller lastebil. Den Schrader ventil ser ut som en luft-ventil fra en bil eller sykkeldekk, og den er koplet til en svart gummi-slange på toppen av motorblokken. Skru manometeret til Schrader ventil, start motoren og lese måleren for å se om drivstoff trykket er i riktig område. Hvis du er usikker på hva riktig drivstoff trykket serien er, sjekk instruksjonsboken, eller kontakt din lokale GMC forhandler for å finne ut.
4

Sjekk om drivstofftrykket regulator er feil, snarere enn drivstoffpumpe. Brenselet trykkregulator er i nærheten av Schrader ventilen og er forbundet med en liten svart gummi linje på toppen av motorblokken. Klem gummi linje ved siden av regulatoren med en tang, mens motoren er i gang, og drivstoffet manometer er koblet til Schrader-ventilen. Hvis kjøretøyets drivstoff trykket stiger til et akseptabelt område når gummi drivstoff linjen er presset, bør du bytte ut regulator i stedet for drivstoffpumpe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67102.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer