Slik tester for en Bad ECM på en 1993 Oldsmobile Delta 88 kongelige

Du kan sjekke en 1993 Oldsmobile Delta 88 Royals Electronic Control Module det samme du ville en motor diagnostisk. ECM er "hjernen" i Deltas diagnosesystem. Modulen kjøres en rekke kontroller og rutiner, når det oppstår en feil, ECM etiketter det med en kode. Delta bruker GMs pre-1996 første generasjon On-Board Diagnostic system, og noen av GMs OBD-I koder avtale direkte med ECM og selve systemet. Hente kodene er en relativt enkel prosess som krever en binders. Du trenger
Binders
Pen
Papir
Vis flere instruksjoner
en

slå opp GMs flash koder. Du har to alternativer, avhengig av hvor mye penger du er villig til å del med. GMs flash kodene kan bli funnet gratis på nettet. De er også oppført i mange av Haynes 'reparasjon manuell. En manuell, enten fra Haynes eller Chilton, kan være en klok investering, som du ikke vil bare ha tilgang til kodene, men også detaljerte reparasjonsinstruksjoner.
2

Les gjennom flash koden definisjoner. Legg merke til alle de koding definisjoner som omhandler ECM og relaterte funksjoner. For eksempel refererer GM kode 86 til en digital eller analog feil innenfor ECM.
3

Åpne Delta 88 førersiden dør. Plasser dine ressurser på toppen av dashbordet. Plasser nøkkelen i Delta tenningen, men la nøkkelen snudd.
4

Finn Deltas samlebåndet Data Link-kontakten. Den ALDL er en 12 pin-mottak hub som kobles til ECM. Det vil være direkte underlagt Delta 88s rattet.
5

Rett ut et metall binders. Bøy klippet inn en kapital "U"-form.
6

Koble "B" og "A" sporene på ALDL med U-formet binders. Begge sporene er på ALDL øverste rad, ved siden av hverandre, og helt til høyre, på slutten.
7

Vri nøkkelen i Delta tenningen. Plukke opp en penn og papir og vente på check engine lyset å formidle feilkoder via blinkende lys.
8

Tell antall blink og skrive dem ned. De to sifret kode vil bli formidlet med lange og korte blink. For eksempel vil koden være 12 ett langt lysblink etterfulgt av to korte blink. Det vil være en pause mellom kodesett. Kode 12 er alltid på begynnelsen av denne prosessen. Det er meningsløst, og du trenger ikke skrive det ned eller slå det opp.
9

Bruk ressursene du igjen på toppen av dashbordet. Se spesielt for de blinkkodene du noterte tidligere. Hvis ingen av kodene du spilte avtale med ECM, så din Delta datamaskin er i drift. Hvis du finner ECM-relaterte feil, har du noen alternativer. ECM selv må kobles om. Det kan også må byttes. Hvis dette er tilfelle, kjører deltaet til en General Motors-godkjent tekniker. Siden Delta er en eldre bil, kan finne en erstatning ECM være vanskeligere deretter erstatte en moderne bilens datamaskin modul.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67064.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer