Hvordan diagnostisere Transmission Støy

Selv om de fleste kjøretøy overføring lyder forholde seg til interne deler, og kan ikke bli sett, deres atferd og lyd frekvens alltid forholde seg til en bevegelig del i henhold til motorturtall eller press. Andre brukte bildeler kan etterligne lyden eller følelsen av defekte deler av overføringen, så det blir viktig hvordan å identifisere lyder som er spesifikke for visse problemer. Du trenger:
Eiers reparere manuell
Auto stetoskop (eventuelt)
Vis flere instruksjoner
en

Drive bilen, noe som gjør mange stopp og akselerasjoner. Hvis du hører en konstant hvining, ledsaget av en slip i girene som overføring automatisk skifter, det peker til lave overføring væske. Uten riktig væskenivået, må pumpen for å presse luft gjennom overføring, noe som fører til støy og gir den nøling eller glidning. Eventuelle lekkasjer på bakken vil bekrefte tap av girolje.
2

Sitt i bilen med motoren på tomgang og girspaken i park eller nøytral. Hold foten vekk fra bremsepedalen. Trykk på gasspedalen, forsiktig heve turtallet på motoren. Hvis du merker en summing som øker i intensitet som motoren stiger i fart, det peker til en feil overføring pumpe eller pumpe akselen. Siden giret toget ikke har vært engasjert i stasjonen, utelukker det alle de andre komponentene. Rådfør deg repair manual for plasseringen av disse komponentene.
3

Lytt for en summende støy mens du har motoren på tomgang og i gir med foten på bremsen. Dette setter momentomformer i operativ modus. Siden momentomformer pumpe, stator og turbin spin fritt uten engasjement i nøytral eller park, vil støyen ikke være til stede i disse innstillingene. Akselerere sakte i stasjonen og lytte til om momentomformer støy vil bli roligere når bilen beveger seg fremover.
4

Plasser foten på bremsen med motoren i nøytral og tomgangskjøring. Hev rpm litt over tomgang. Sett skift velgeren i stasjonen, og samtidig opprettholde trykket på bremsen. Hvis du hører et høyt klunk, eller føler et chassis gyse, kan dette tyde på at torque converter mounts har frakoblet eller brutt. Bekreft dette ved å sjekke tetthet av universell ledd, både foran og bak på en bakhjulsdrevet bil.
5

Lytt etter en tung klunk ved giring fra nøytral til revers og tilbake igjen. Sjekk overføring tverrbjelken mount (gummidempere) for stor slitasje eller deler. En merkbar vibrasjon i chassiset under tung clunk vil peke mer mot en defekt girkasse mount snarere enn en torque converter problem.
6

kjøre bilen gjennom sin normale overføring skiftende utvalg fra første til overdrive. Bruk litt rask akselerasjon, slik at overføring til fast skifte. Lytt for noen buldrende, knurring eller mekanisk metall til å metall støy i hvert gir like etter det skifter. Slike lyder indikere problemer med de enkelte planetgir, drivakselen eller interiør overføring lagrene. En enkelt utstyr kan sprukket eller slitt ned, slik at kun støy i det utstyret. Rådfør deg repair manual for plasseringen av disse delene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67065.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer