Indikasjoner Trykk Timing Chain

En timing kjeden svikt er bilens tilsvarer et massivt hjerteinfarkt. Det kan lett ødelegge motoren og forvandle bilen til en rykende vrak. Tidspunktet kjeden blir en eller flere kamaksler som åpner og lukker inntak og eksos ventiler så det har alt å gjøre med hvor godt motoren går. Kamkjeder varer lenger enn belter, men de slites ut og løsne over tid. Å vite hva du skal se etter kan holde kjøretøyet off livredning. Oppstart Rattle

Timing kjedene er gjort i henhold til spesifikasjonene som passer deres drifts spenning til en gitt applikasjon. Som en kjede løsner, faller det utenfor spesifikasjon, og symptomene begynner. Det første du vil legge merke til er en rallende lyd som varer i noen sekunder når du kald-start motoren. Dette skjer fordi mesteparten av oljen er fortsatt i pannen og oljetrykket er lavt. Som oljetrykket stiger og strammer engasjerer, kjeden spenning og smøring bedre, og rangle går unna. Selv om den stopper, bør du ikke ignorere det som kjeden vil fortsette å bære frem sine guider bryte. Dette vil løsne kjedet litt mer og gjøre rangle høyere. Det kan til og med fortsette når motoren varmes opp.
Rough Idle og strømbrudd

Siden åpningen og lukkingen av innsug og eksos ventiler er direkte berørt av timing kjeden, kan noen spenning tap føre til at ventilene til å flytte til feil tid. Hvis innsugningsventilene åpne sent, vil stemplene ikke trekke nok drivstoff og luft inn i kammeret for en god forbrenning. Hvis de åpner tidlig, kan stemplene forstyrre motorens pusting ved å skyve eksosgassene ut inntaksmanifold. Likeledes, hvis eksos ventiler åpne sent, vil stemplene ikke skyve alle eksosen fra sylindrene. Hvis de åpner tidlig, vil noen av drivstoff og luft blanding flykte fra sylindrene, og forbrenning vil lide. Siden timing kjeden også påvirker distributør, tenning timing og drivstoff levering, vil du merke forskjellen når du trykker på gassen eller varme opp bilen.
Feiltenning og tilbakeslag

Når ventilen og tenning timing er av på grunn av en løs timing chain, antenner drivstoff-luft-blandingen i sylindrene til feil tid, og motoren misfires. Misfires føre til ufullstendig forbrenning og høyere utslipp, og la de sot på pluggene og ventiler. Når en sot blir varm nok, tenner det drivstoff-luft-blandingen før plugger brann og gjør motoren slå tilbake. Dette ufullstendig forbrenning fra misfires kan også la uforbrent drivstoff i eksosrøret. Backfires som kommer fra eksos er forårsaket av denne ubrent drivstoff.
Kjølevæske i olje

Når registerkjede blir så løs at den er klar til å bryte, gnir det mot sin beskyttende timing cover og bærer et hull i den. Du vet at dette skjer på grunn av høyt klapring støy det gjør. Du vil også vite at du ventet for lenge med å fikse det hvis du ser kjølevæske i oljen din. Ikke vent til dette skjer eller timing kjedebrudd. Hvis du har en forstyrrelse motor, hvor ventilene kan ta på stemplene, og et kjede snaps, vil du bli å erstatte motoren eller bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66209.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer