Slik feilsøker Hvorfor en 6,2 Diesel motoren ikke vil starte

GM installert på 6,2 L diesel motor i lette lastebiler og sport nyttekjøretøyer mellom 1981 og 1993. Den 6,2 L diesel er naturlig pustende, i motsetning til den nyere 6,5 L turbo-ladet diesel. Drivstoffsystemet på denne motoren inneholder bensintank, mekanisk bensinpumpe, drivstoffilter, drivstoff linjen varmeapparat, injektorer og drivstoff linjer. Det elektriske anlegget er mindre kritisk til denne motoren enn på senere 6,5 L dieselmotorene fordi innsprøytningssystemet er rent mekanisk. En feilsøke av denne motoren bør gå gjennom de essensielle komponenter, ett om gangen. Du trenger
ohmeter
Test lys
Wrench satt
Vis flere instruksjoner
Fuel System
en

Sjekk din drivstoff. Pass på at tanken ikke er tom og at du kjører riktig type drivstoff. Hvis tanken er full av sommer diesel og det er nå vinter og kaldt, kan det hende at drivstoffet være clouding opp og tetter filtrene og injektor dyser. Pass på at du ikke har forurenset drivstoff med bensin. Bensin vil ikke skade motoren, men er ikke i stand til å tenne under press som diesel er. Pumpe ut drivstoff på tanken og fyll med ren diesel.
2

Undersøk drivstoff linjer mellom tanken og injektorer for å se om det er noen krøller eller skade. Sjekk tilkoblinger for lekkasjer og løstsittende samt noen åpenbare drivstofflekkasje. Skadde drivstoff linjer og kontakter ved hjelp av en fastnøkkel til å løsne og stramme tilkoblinger. Lufte systemet etter bytte linjer ved å fjerne drivstoff linjen vik i den primære drivstoff filter og starte motoren før diesel flyter fra linjen. Sett på linjen til filteret.
3

Åpne primære og sekundære drivstoff filtre og sjekk for parafin innskudd. Rengjør innskudd og erstatte element-type filter. Sjekk for vann i primær filter og åpne avløpet på bunnen og petcock på toppen hvis vann er til stede.
4

Sett hodet nær bensintanken og har en assistent vri om nøkkelen på uten å starte motoren. Du skal høre bensinpumpen i tanken kommer på. Trykk på toppen av drivstofftanken lett med et stykke tre eller gummihammer og se om pumpen unsticks. Dette vil noen ganger være nok til å få lastebilen kjører til du kjøre til en garasje.
Elektrisk anlegg
5

Bruk en batteritester å teste begge batteriene. Skift ut defekte batterier. Dieselmotorer har svært høy kompresjon forholdstall og krever en stor mengde elektrisk energi til sveiv.
6

Sjekk glødeplugger. Mest 6,2 L dieselmotorene kom med en stafett, men tidlige modeller hadde to. Test glødepluggene ved å trekke den elektriske tilkoblingen fra en glødeplugg. Hook opp et ohmmeter til glødeplugg terminal og malte den andre enden. Motstanden bør lese mellom 0,8 og 2 ohm, avhengig av glødeplugg type. Hvis det står uendelig stor pluggen er sviktende eller har sviktet og må skiftes ut. Skru den mislykkede plugger med en skiftenøkkel og erstatte dem.
7

Vri tenningsnøkkelen til RUN uten spy og lytt etter klikkelyden støy som glødeplugg reléanlegg sykluser på og av. Glødeplugg reléanlegg krever omfattende diagnostisk erfaring og verktøy, og kan kreve en profesjonell diesel mekaniker til å feilsøke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66585.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer