Hvordan sjekke en dårlig Coil

Spoler har mange forskjellige programmer, alt fra releer (elektriske brytere) til choker i elektroniske kretser. Spolen (coilen) i bilen skaper høy spenning elektrisitet for tennplugger. Din tennspolen er faktisk en transformator, som består av to spoler. En spole har færre viklinger av ledning enn den andre spolen. Spolen med færre viklinger mottar et kort utbrudd av 12 volt likestrøm (VDC). Denne spiral overfører 12 VDC-puls til den andre spolen og trinnene øke spenningen til det nødvendige nivå. Du trenger
multimeter
Tenger
Test bly jumpers
Tennpluggnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Slå på tenningen, men don 't starte bilen på dette stadiet. Ved hjelp av et multimeter i DC volt posisjon, se etter en 12 VDC-forsyning kommer til spolen plusspol. (Denne terminalen skal ha en svart ledning som fører til det.) Hvis det ikke er spenning, konsultere bilen manuelt.
P Hvis det er spenning, slå av tenningen og fortsette.
2

Fjern høyspentledning fra sentrum av distributør cap.
3 Bruk et multimeter for å sjekke spolen.

Ved hjelp av en tennplugg skiftenøkkel eller pipenøkkel, fjerner du en tennplugg fra motoren. (Hvis du har en ledig tennplugg, kan du hoppe over dette trinnet.)
4

Fest den ene enden av en jumper wire (testledning) til eksponert metall på slutten av en høyspentledning og klippet den andre enden på tennpluggen terminal. Ground tennpluggen på motoren kroppen.
5

Forsøk å starte motoren mens du ser etter en gnist over gapet på pluggen. Du skal høre en knipser lyd på pluggen også. Bare noen få omdreininger på motoren vil være nødvendig. Gnister over tennplugg gap indikerer spolen er greit. Fraværet av en gnist ville gjøre spolen mistenkte.
6

Fjern jumperen ledningen fra stikklemme og en høyspentledning. Reinstallere tennpluggen, og husk å koble fra tennpluggen tilbake til tennpluggen. Forlate en høyspentledning av distributøren.
7

Fjern 12 VDC-forsyning ledningen fra coil.
8

Sett multimeter til lavest mulig ohm posisjon og koble til én av måleren sonder til terminalen hvor den sorte ledningen var festet til coilen. Angi den andre måleren sonde til der en grønn ledning festes til spolen. Motstanden skal ligge i området fra 0,3 til 1,7 ohm.

En lesning mindre enn den nedre Opplesningen kunne indikere en kort, og ingen avlesning indikerer en åpen spiral. Den lave lesing er ikke alltid en garanti for at spolen er feil, men hvis spolen er åpen tennspolen bør byttes ut.
9

Set multimeter til en høyere lesing (10k ohm område) og feste en meter probe til den grønne ledningen terminal og feste den andre ene til enden av den høyspente bly. En lesning fra 5000 til 13 000 ohm som er normalt, avhengig av bilen. Enhver avlesning lavere enn den nedre skal ligge mistenkt, som betyr at det er et kort sted i spolen. Ingen lesing ville indikere en ødelagt coil. I begge tilfeller bør tennspolen byttes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66441.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer