Symptomer på en 1999 Pontiac Montana Blown toppakning

Hvis du kjører en 1999 Pontiac Montana og mistenker bilens toppakning er blåst, er det flere tegn som kan bekrefte mistanken. Hvis kjøretøyet viser noen av disse symptomene, er det viktig at det utføres av en kvalifisert mekaniker, som en blåst toppakning kan skape alvorlige problemer for bilens motor. Bobler i kjølevæske
p Hvis du mistenker at din 1999 Pontiac Montana har en blåst toppakning, se etter bobler i radiatoren er kjølevæske. Dette skal kun gjøres etter at bilen har kjølt seg ned, for å unngå alvorlig personskade. Etter å ha fjernet radiator cap, starte motoren. Dersom bobler er synlige i kjølevæske i radiatoren, kan toppakning må byttes. Dette gjelder kun til radiatoren, ikke plast kjølevæske overflow container.
Mixed Fluids

Hold et øye med bilens væsker. Det er vanlig for en Pontiac Montana med en blåst toppakning å ha problemer med sin kjølevæske eller olje nivåer. Kontroller oljenivået jevnlig. Hvis kjølevæske er blandet med olje på peilepinnen, er det et tegn på en blåst toppakning. Også overvåke bilens kjølemiddelnivået. Tilstedeværelse av olje i enten kjølevæske overflow container eller radiatoren er et annet tegn på en blåst toppakning.
White Smoke

Alle biler har hvit damp kommer ut av sine enderør når de først kjører på en kald dag. Etter at motoren, når den går hvit damp som regel bort. Hvis din Pontiac Montana har hvit røyk som kommer ut av eksosrøret hele tiden, uavhengig av temperatur eller hvor lenge du kjører den, er det fra en blåst toppakning. Den blåst pakning gjør kjølevæske å gjøre veien inn i motorens sylindere, hvor det koker og blir til en gass, blir deretter presset ut av motoren og inn i eksosen. Tilstedeværelsen av kjølevæske i motorens sylindere gjør oljen mindre effektivt for å forhindre slitasje på motoren.
Strømbrudd
p Hvis din 1999 Pontiac Montana plutselig føles treg, kan det være fra en blåst toppakning. Fordi toppakning bidrar til å holde motoren under trykk, kan en brutt forsegling tillate luft inn i motoren fra andre steder enn luftinntaket. Den ekstra luft i motorens sylindre betyr at drivstoffet brenner ikke så effektivt, forårsaker strømbrudd.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64981.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer