Hvor å Test en RAV4 Brake Booster

The Toyota Rav4 er en liten og sporty sport utility vehicle først introdusert til det amerikanske markedet i 1996. Som de fleste moderne biler, er Rav4 utstyrt med servo-bremser som bruker det vakuum som genereres i motorens inntaksmanifold å hjelpe til med driften av bremsene gjennom et vakuum brems booster. Eventuelle problemer med booster kan kreve sjåføren å utøve en stor mengde kraft for å betjene bremsene. Det er derfor viktig at sjåførene kan forsikre seg om at booster fungerer som den skal. Du trenger:
Tenger
skrutrekkere
Aspirator pære eller kjøtt baster
Vacuum testtrykkmåler
Vis flere instruksjoner
en

Park din Rav4 og slå av motoren. Trykk bremsepedalen flere ganger for å bruke opp eventuelle gjenværende vakuum som kan være lagret i booster. Trykk og hold på bremsepedalen ned og starte motoren. Du skal føle bremsepedalen fall litt, og følelsen skal bli normal. Dette indikerer at bremsen booster har begynt å virke når den mottar vakuum fra motoren. Slipp bremsepedalen.
2

La motoren gå på tomgang i noen minutter. Slå av motoren, og deretter umiddelbart begynne å pumpe bremsene slik at et par sekunder mellom hver pumpe. Med hver pumpe, bør bremsepedalen føler hardere og det skal stoppe i en noe høyere posisjon. Dette indikerer at hver anvendelse av bremsene er ved hjelp av opp litt mer av det vakuum som er lagret i booster. All vakuum vil være borte etter 4-6 pumper. Hvis bremsepedalen føles veldig hardt og stopper i en meget høy posisjon med det første eller andre pumpen, er luft lekker inn i vakuum booster.
3

Trykk og hold bremsepedalen med motoren i gang, og slå av motoren. Hold bremsepedalen ned med jevn kraft, og ta hensyn til pedal posisjon. Hvis pedalen forblir i samme posisjon i 30 sekunder eller så betyr det at booster holder sin vakuum. Hvis pedalen sakte stiger i løpet av denne tiden, betyr det at luften lekker inn i booster. Hvis pedal synker, kan det være et problem med master sylinder.
4

Slå av motoren. Åpne bilen panseret og finn brems booster. Forsterkeren er en kuppel-formet forsamlingen som er montert på bakveggen i motorrommet på førersiden, omtrent på linje med bremsepedalen. Nå finner du vakuum slangen som går fra motoren inntak manifold til booster. Det er et svart gummislange omtrent 3/4 inches i diameter. Spor denne slangen tilbake til motoren inntak manifold. Løsne klemmen på enden av slangen med en skrutrekker eller tang, og slip slangen av tilknytningspunktet.
5

Bruk en vifte pære eller en kjøtt baster å prøve å blåse luft inn i slangen . Hvis vakuum booster tilbakeslagsventil fungerer bør du ikke være i stand til å blåse luft inn nå prøve å suge luft ut av slangen. Hvis tilbakeslagsventil fungerer bør du være i stand til å suge luft ut ganske enkelt.
6

Koble vakuum testmåler tilkoblingen på motoren inntak manifold og deretter starte motoren. Vakuummåleren bør lese minst 18 inches av vakuum. Hvis et vakuum testmåler er ikke tilgjengelig kan du sette fingeren over tilkoblingspunkt mens motoren er i gang, i så fall bør du føler et sterkt vakuum.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66296.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer