Tegn på en Clutch går dårlig i en manuell bil

Å ha en clutch erstattet er en kostbar og arbeidskrevende forslag, som involverer skille overføringen fra motoren. Fører og passasjer sikkerhet er viktig, på samme tid, er det best å være sikker på at clutchen er virkelig mislykkes, eller "skli", før du investerer i dyre reparasjoner og utskifting clutch. Heldigvis sviktende clutcher presentere noen klare symptomer. Slipping

Sviktende clutcher er ofte sagt å være "glipper", som er akkurat den følelsen drivere rapporten. Clutchen kan føles som om det ikke er helt løsrev eller engasjerende (hvis clutchen er sviktende, er dette sannsynligvis nøyaktig). Glidning vil være mest merkbar når motoren er å håndtere en tung arbeidsbelastning, for eksempel ved akselerasjon til å passere et annet kjøretøy, reiser oppoverbakke eller trekke en trailer. Som clutch slips, overopphetet det og pådrar seg ekstra slitasje, og dette ikke bare fremhever problemet, men kan føre til ytterligere skade på allerede sviktende clutch
Støy og Jerking

. Mens alle klørne til slutt uunngåelig slites ned (via friksjonen de bruker til å utøve kontroll), kan støy fra clutch og krampetrekninger bevegelser indikere tidlig svikt. Dette kan være forårsaket av oljeforurensning fra flere kilder: forseglingen på den viktigste veivaksel, overføring drivakselen eller til og med motorolje. Når olje forurenser clutch kledning, kan de ta ujevnt, forårsaker jerkiness når clutchen er i utgangspunktet engasjert. Det kan også skli når under en tung arbeidsbelastning.
Stygg lukt eller Burning Lukt

Når clutch temperaturen blir for varmt, enten forårsaket av driver " riding clutch "eller kjører aggressivt, kan facings bli overopphetet og begynne å brenne, som avga en spesiell lukt. Hvis koblingen har ingen sjanse til å avkjøle, kan den bli ødelagt som kan svinghjulet og /eller trykkplaten. Når clutch platen har blitt slitt utover et visst punkt, kan clutchen begynner å slure merkbart.
Master og slave sylindere

Noen ganger clutch-relaterte problemer kan faktisk være clutchen-bindingen (eller en annen del) i stedet for koplingen selv. Mange nyere biler har master og slave sylindere med interne stempler med seler som kan utvikle lekkasjer, og dette kan føre til at clutchen ikke å løsne helt eller selv forårsaker det å engasjere seg tidlig. Slave sylindere er mer sannsynlig å lekke siden de ligger lavere enn master og er mer sannsynlig å se væske samle inn og lekke gjennom selene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64852.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer