Slik feilsøker for overføring på en GMC Jimmy Sierra 4WD

The GMC Jimmy Sierra ble en SUV bygget 1969-2005. Det var basert på GMs medium lastebil plattform, Silverado /Sierra. Den kom utstyrt med firehjulstrekk som tillot sjåføren å veksle mellom bakhjulsdrift og firehjulsdrift. Dette gjorde at SUV å kjøre like godt på veien og utenfor veien. Men dette innebar bruk av komplekse overføring tilfeller (egentlig en annen girkasse), flere bakaksler og to Shifters. Over tid og med hard bruk en rekke problemer kan beskjære opp fra skjeve aksler til ødelagte tannhjul. Instruksjoner
en

se under midten av GMC Jimmy Sierra, helst under SUV på ryggen. Transmisjonen vil ligge rett under Shifter og festet umiddelbart til baksiden av motoren. Overføringen tilfellet vil være nær midten av SUV og er forbundet med aksler fra overføringen og til de fremre og bakre differensialer. Se etter tegn på skade eller lekker væske. Hvis en komponent er sprukket, da Jimmy er ikke trygt å kjøre bil og må være flat-mannsrom. Hvis komponentene lekker da de bare trenger nye pakninger.
2

Start GMC Jimmy og la den hvile i begynnelsen. Forskyve overføre saken fra 2H (som betyr to bakhjulene høye gearing,) til 4H (som betyr fire hjul i høy gearing). Føler for noen motstand fra Shifter i hånden, bør det være liten. Dersom giret ikke vil bevege seg i det hele tatt, deretter overføre saken kan bli beslaglagt opp og må skiftes. Hvis giret beveger seg på plass, men vil ikke engasjere seg, så tennene kunne ha blitt banket av gear, nødvendiggjør en gjenoppbygging. Skifte til 4L (som betyr fire hjul med lav gearing) og igjen føler for utilbørlig motstand. Også, hør etter om sliping som ville indikere skade.
3

Skift tilbake til 2H og deretter skifte overføring til stasjonen eller første gear, hvis det er en manuell. Igjen, lytt etter sliping og falt for noen motstand som skulle tilsi at girene var griper ikke riktig. Hvis det er en manuell så ta hensyn til motstanden i clutch, bør det ikke være for hardt eller for mykt.
4

Kjør SUV fremover i 2H og ta hensyn til makten. Hvis du har å rev motoren høyt opp i RPM redband bare for å dytte frem, da overføringen ikke overfører dreiemoment effektivt. Dette kan imidlertid være et problem med den bakre differensialen også. Skifte til 4H og se turtallet igjen. Hvis du fortsatt kommer inn i redband bare å gå noen få miles per time, deretter overføringen er på feil eller begge differansene er begynt å gripe. Hvis Jimmy beveger seg bedre i 4H da bare den bakre differensial er på feil, ikke overføringen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67732.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer