Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Slik feilsøker Truck dekkslitasje

Lastebiler, som enheter, kan like godt leve i et helt annet univers enn sine overmodige veien pågående brødre. Lastebiler lever i en verden hvor kjørelengde er målt i millioner, dekk revolusjoner målt i billioner og der nesten grenseløs vinkler og forskjeller i vekt kan ha dyptgripende virkninger på slitasje og vedlikeholdskostnader. En lastebilens dekkene bære byrden av sin 80 000-kilos-plus egenvekt, noe som gjør læring å lese deres slitasje mønstre en viktig ferdighet for alle trucker. Du trenger
Air trykkmåler
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk dekkene for å undersøke den eksakte type dekkslitasje. Dekkslitasje kommer i fire grunnleggende varianter: beheng, kant slitasje, senter slitasje og muslingsøm. Feathering skjer når dekket drar sidelengs på veien, og det skiller seg fra kanten slitasje fordi det overganger jevnt fra den ene side av slitebanen til den andre. Edge og senter slitasje viser svært forskjellige mønstre rundt omkretsen av dekket, mens muslingsøm manifesterer seg som distinkte slitasje linjer eller "kopper" som krysser slitebanen fra side til side.
2

Ha drivaksel justering sjekket. Selv om dette kan virke ekstreme som et første skritt, er det faktum at drivakslene generelt går ut av stilling i god tid før styre aksler eller styrekomponentene. Drivaksel forskyvning kan manifestere seg som faner, single-edge slitasje eller overdreven slitasje på den ene eller begge styrehjulene eller noen av de drivhjulsdekk, avhengig av type og grad av aksel forskyvning. Å ha aksel justering sjekket er ganske billig i forhold til å erstatte eller re-samkjøre andre komponenter som var på linje i første omgang.
3

Test din lufttrykket. Lave lufttrykk vil tillate kantene av dekkene for å komme i kontakt med veien før midten, som resulterer i overkant slitasje på dekkene med svært lite i midten. Dette "nedtrykk" effekt endringer i alvorlighetsgrad avhengig av belastningen og plassering av dekket. Trailer dekk vil ofte cup mer hvis kjøre i høye hastigheter under svært liten belastning, løse eller slitte hjullager forverre cupping akkurat som de vil nesten noen annen form for slitasje
4

Se etter kanten slitasje eller beheng. på styrehjulene. En akselens spissing eller tå-ut refererer til vinkel og retning at dekkene peker i forhold til hverandre; tå-i betyr at de peker mot hverandre, betyr tå-ut de peker bort. Toe vinkel rattakslingen endringer med suspensjon komprimering, noe som betyr at du alltid bør ha tå vinkler satt når du bærer en full last med den femte hjulet settet der du vanligvis har det. Ytterkanten slitasje eller beheng som begynner på den ytre kanten indikerer overdreven toe-in, mens indre kanten slitasje eller beheng indikerer en tå-out tilstand.
5

Sammenligne venstre og høyre styre dekk for " crown slitasje "fjellvegane er ikke flat, de faktisk skråning opp til en". crown "i midten og nedover ved kantene. Kroningen en vei gjør en god jobb med å legge til rette for drenering, men det betyr også at kjøretøy i høyre felt vil stille ut noen naturlig dragning mot høyre. For å kompensere, vil produsentene nesten alltid sette bilen opp med en svak venstre bias. Dette legger mye belastning på høyre styrehjul, vanligvis forårsaker utenfor kanten til å slites fortere enn innsiden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76249.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear