Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvorfor biler produserer CO2?

CO2, eller karbondioksid, slippes ut av bensindrevne biler og lastebiler. Denne gassen er et resultat av en kjemisk prosess når drivstoff forbrennes. CO2 generert av transport kilder som biler står for om lag 29 prosent av klimagassutslippene, ifølge Environmental Protection Agency. Bensin

Bensin er den vanligste kilden til drivstoff for biler. Den er produsert fra råolje og raffineres til en egnet kraftkilde for biler. Bensin er sammensatt av forskjellige elementer innbefattende hydrogen og karbon. Ved forbrenning, er karbonet i bensin direkte ansvarlig for CO2-utslipp.
Burning Bensin

Når brent, hydrogen og karbon molekyler i bensin separat. Hver karbonmolekyl innenfor bensin kombinerer med to oksygenmolekyler i atmosfæren for å danne karbondioksyd. Brenning av bensin i en motor er referert til som forbrenningsmotor.
Eksosanlegg

Når CO2 er dannet, blir det tvunget inn i eksosanlegget av bil. Den går gjennom katalysatoren, som er en viktig komponent for å redusere klimautslippene. Derfra er CO2 reiser gjennom lyddemperen på bilen og utvist i atmosfæren.
Hvor mye CO2 er produsert?

En gallon bensin produserer 20 pounds av CO2 når den er brent ifølge nettstedet fueleconomy.gov. Dette kan virke forvirrende siden en gallon bensin bare veier 6,3 pounds. Den ekstra vekten er fordi oksygen molekyler som karbon fester seg å ha en vekt på sine egne. Hvert oksygenatom veier mer enn et atom av karbon.
Redusere CO2

Heldigvis finnes det måter å redusere CO2-utslipp fra biler. Hybridbiler bruker en elektrisk motor som hjelper bensin motor i å produsere energi. Hybridbiler kan utstyres med en mindre enn vanlig bensin motor samtidig opprettholde ytelsen. Det finnes også elektriske biler som kan kjøre uten å brenne en dråpe bensin. Disse bilene avgir ingen CO2 ut i atmosfæren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135317.html

Previous:
Next:

bensin