Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvorfor Fossilt brensel er ikke-fornybare?

Fossilt brensel er en type drivstoff laget av forhistoriske planter og dyr. Mennesker trekke ut fossilt brensel fra jorden og brenne dem til å generere energi. Fossile brensler har mye energi som er lagret i dem fordi de har et høyt karboninnhold. Siden fossile brensler tar millioner av år å danne, og er brent for å generere elektrisitet, de betraktes som en begrenset ressurs, eller ikke-fornybare. Typer av Fossil Fuels

Kull, olje og naturgass er de tre typer fossilt brensel. Kull er en svart sedimentær bergart finnes over hele verden. Ifølge US Department of Energy, "en fjerdedel av verdens kullreserver er funnet i USA," og kull gir "halvparten av strømforbruket til amerikanerne." Olje er en mørk væske bestående av kiselalger, eller bitte fotosyntetiske alger, og andre former for organisk materiale som ble begravd under jorden for over 300 millioner år siden. Naturalgas.org sier at naturgass er en fargeløs, luktfri gass som er funnet i lommer under jordens overflate.
Formasjon

Fossilt brensel er alle dannet på samme måte. California Energy Commission sier at i løpet av karbon perioden, om lag 360 til 286 millioner år siden, ble store mengder organisk materiale, for eksempel trær, bregner og alger, begravet under lag av gjørme og sediment. Over tid flere og flere lag av stein og sedimenter dannet på toppen av disse organiske avleiringer, som langsomt presset fuktigheten ut av dem, etterlater fossile levningene. Avhengig av deres kjemiske sammensetning, forblir disse fossile dannet kull, olje eller naturgass.

Utvinning

Noen fossilt brensel er funnet under jorden i lommer som er dannet fra bevegelsen av jorden. Energiselskaper finne disse lommer av fossilt brensel underjordiske, bore inn i dem og pumpe olje eller naturgass til overflaten. Den amerikanske Coal Foundation sier at kull er funnet i avleiringer i bakken og må være minelagt og fysisk fjernet.
Energi Produksjon

Ifølge US Department of Energy, brenning av fossilt brensel tilfredsstiller 85 prosent av energibehovet i USA. Fossilt brensel er brent til å varme vann til det blir damp. Dampen slår turbiner som driver generatorer. Generatorene lage elektrisitet, som sendes til husstander og bedrifter som skal brukes til lys, varme eller noe som krever strøm. Når et fossilt brensel er brent, det kan ikke brukes på nytt.
Oil Refinement

I tillegg til å skape elektrisitet, kan olje og naturgass brukt til å lage mange forskjellige produkter. Gjennom en prosess som kalles raffinement, er råolje delt inn i ulike deler og omgjort til ulike produkter, som bensin og plastprodukter. Opprette bensin er den viktigste funksjonen av olje raffinement. Rundt 50 prosent av et fat råolje blir omdannet til bensin, mens de resterende 50 prosent er gjort i andre petroleumsprodukter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135311.html

Previous:
Next:

bensin