Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Diesel Fuel Sikkerhet

Diesel krefter motorer fra biler og lastebiler til store riggen lastebiler og tungt utstyr. Som enhver petroleum-basert produkt, må det spesiell håndtering for at det skal være et trygt produkt å bruke. Den amerikanske Occupational Safety and Health Administration (OSHA) og Environmental Protection Agency (EPA) har begge retningslinjer på plass for diesel sikkerhetstiltak og riktige måter å lagre diesel. Typer

Diesel kommer i tre karakterer. Den dieseltanken må ha skikkelig skilting som per klasse. De tre karakterene varierer på deres pour point og viskositet, eller tykkelse: 1D er best i kalde forhold og 2D gir bedre miles per gallon i varmere vær mens 4D diesel brukes til makten store elementer av stasjonært utstyr. Truckers spesielt ikke ønsker å sette 2D diesel i semifinalen deres i ekstremt kalde temperaturer eller deres drivstoff linje kan gel opp, hindrer at trucken kjører.
Identifikasjon

I tillegg til dieseltanken å ha riktig identifikasjon etiketter på den for de variantene av diesel, bør en sikkerhetsdatablad holdes i lokalene, som inkluderer nødtelefon tall og identificaiton for helsefare fra å komme i kontakt med diesel drivstoff og fysiske farer presentere. Brennbarhet advarsler bør også være til stede.
First Aid
p Hvis noen puster store mengder diesel røyk, er det viktig å flytte dem bort fra drivstoff. Hodepine og svimmelhet er to symptomer å se etter. Diesel drivstoff i øynene behov spyling med rent vann. Svelging av diesel kan forårsake alvorlig skade på lungene. Ikke brekninger eller gi noe gjennom munnen. Rask legehjelp er nødvendig.
Portable Storage Containers

Bærbare beholdere, designet spesielt for diesel, skal ha tydelig merking på dem. Lagring i et rent, tørt og godt ventilert garasje eller uthus er akseptabelt. Unngå å sette containere i direkte sollys.
Diesel Fuel Tank

Rutinemessig vedlikehold er nødvendig på diesel lagertanker. Hvis diesel sitter i mer enn et år, begynner det å bli en gummy rester som kan ha negative effekter på motorer. Det er viktig å rotere så mye av den gamle dieseldrivstoff ut av tanken før tilsetning ny. Innsats for å holde sediment fra akkumuleres i tankens bunn holde drivstoff som kommer fra tanken ren. Rutinemessig fjerning av vanndamp fra kondens er også nødvendig for å holde brenselet ren. Over bakken tanker skal ha en samling dam rundt tanken i tilfelle søl.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134878.html

Previous:
Next:

diesel Fuel