Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Diesel Eksos Vs. Bensineksos

Enhver forbrenningsprosess, uavhengig av brensel, har en mengde av skadelige gasser som skal behandles og evakuert fra motoren. Bortsett fra grunnleggende design hensynet motortype, må både diesel og bensinmotor eksos være optimalisert for å utføre denne oppgaven så stille og effektivt som mulig uten å hindre drivstofføkonomi eller hestekrefter. Forbrenningsprodukter Biprodukter

Forbrenningen er definert som en kombinasjon av brennstoff kilde med oksygen, som produserer varme, ekspanderende gasser og vann. For hydrokarbon (hydrogen-karbon molekyl) forbrenning motorer, er den primære gass biprodukt karbonmonoksid (CO). Hvis oksygen og drivstoff var de eneste tingene går inn i motoren da CO ville være den eneste utslipp, men luften er om lag 78 prosent nitrogen. Når det kombineres med oksygen ved høye temperaturer denne nitrogen konverterer til farlige nitrogenoksider (NO og NO2, kollektivt kjent som NOx-utslipp).
Fuel urenheter

Råolje er i hovedsak flytende rester av gamle liv, noe som betyr at det er langt fra ren. Selv om raffinering fjerner mange av oljens grunnleggende urenheter, produsenter ofte legge litt igjen for å forbedre motorens ytelse, drivstoff og motoren lang levetid. Disse tilleggene kan inneholde benzen (en svært kreftfremkallende stoff som fungerer som et løsemiddel) og svovel (som konverterer til svoveldioksid og svovelsyre når den treffer fuktighet). Svovel har lenge vært brukt som et smøremiddel i diesel, men EPA mandater i første del av århundret har gradvis faset dette tilsetningsstoffet ut for å gjøre ultra-lavt svovelinnhold diesel.
Conversion

Alle moderne motorer bruker katalysatorer, som fanger eksos i en bikube-lignende matrise av edle metaller. Som eksosen flyter gjennom, det er overopphetet (for å bryte molekylene fra hverandre), og saman for å danne mer ufarlige. Karbonmonoksid blir karbondioksid, blir NOx nitrogen og oksygen og uforbrent brensel blir brent med oksygenet som produseres av NOx reaksjonen. Diesel omformere bruker ofte en oksygen lagringssystem for å hjelpe mer fullstendig oksidere skadelige utslipp når pedalen treffer metall.
Diesel Utslipp

Dieselmotorer bruker ikke en gnist å tenne drivstoffet, de bare presse luft /drivstoff blandingen til det blåser opp. De høye forbrenningskammeret presset av dieselmotorer brenne mer av nitrogen i luften, skaper langt høyere NOx-utslipp enn de fleste biler. Mange moderne dieselmotorer (som de laget av Mercedes) bruk urea injeksjon (trademark navn AdBlue) for å redusere NOx-utslippene. Urea er ofte funnet i urin hos pattedyr, og er en kraftig nitrogen bindemiddel. Injisere det inn i diesel eksos forbrenner hovedsak NOx-molekyler, splitting dem fra hverandre i sitt konstituerende nitrogen og oksygen atomer langt mer effektivt enn katalysatoren kunne av seg selv.
Design
< p> Diesel og bensin eksos er konstruert på samme måte (i at de er optimalisert for et kompromiss mellom høy flow volum og høy eksos hastighet), men dieseleksos design er mye mer kritisk til motoren lang levetid og hestekrefter. En svært restriktiv dieseleksos vil felle varme i turbolader, noe som øker utslipp av NOx og kan ødelegge turbo. I tillegg, dieselmotorer og andre turboladede motorer trenger en veldig fri flyt eksos for å redusere mottrykk inne i turbo selv. Mottrykk gjør vondt hestekrefter på ikke-turbo motorer, men det vil seriøst begrense boost potensialet i en turboladet motor. Dette har en direkte negativ korrelasjon med de to hestekrefter og drivstofføkonomi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134867.html

Previous:
Next:

diesel Fuel