Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

California Diesel Smog Rules

The California State Air Resource Board innrømmer å ha den mest forurensede luften i nasjonen. På grunn av det, har Golden State noen av USAs strengeste smog regelverk, som krever drivere for å få en biennale smog sjekk og imponerende tøffe forskrift om store riggen eiere. Men det finnes noen unntak som diesel eiere bør være klar. Som får en Smog Sjekk?

Ifølge lovene i California, må ikke alle biler få en smog sjekk. Dieselbiler produsert før 1998 eller med en totalvekt (GVW) på mer enn 14.000 pounds er unntatt fra biennalen smog sjekk. Også, hvis kjøretøyet er seks eller færre modell år gammel, i stedet for en smog sjekk, staten vil takle på en smog minking avgift til den årlige registreringen. I tillegg, bare enkelte fylker i California er underlagt biennalen smog sjekk.
Hva skjer hvis du ikke klarer Smog Sjekk?

En lov trådte i kraft 1. januar 2009, som begrenser din evne til å få en utsettelse på bilens registreringsnummer fornyelse hvis du mislykkes en smog test. Loven tillater kun folk som ikke klarte en smog test for å få en midlertidig driftstillatelse. Hvis du er i denne gruppen, og registreringen skyldes, må du likevel betale registreringsavgift pluss $ 50 for en 60-dagers midlertidig driftstillatelse. Den gamle loven tillot deg å få en midlertidig driftstillatelse hvis en eller annen grunn ikke kunne få en smog sertifikat.

Diesel og lastebiler

Kjøretøy i California med en tillatt totalvekt på mer enn 14.000 pounds er ikke gjenstand for biennalen smog sjekk. Men, i henhold til miljøvern gruppen ForceChange, de fortsatt operere under noen av de tøffeste standarder i landet. I desember 2008 vedtok California Air Resources Board strenge regler for å rydde opp big-rig forurensning. Starter 1. januar 2011, vil lastebil eiere må installere dieseleksos filtre på sine rigger. Og begynner i 2012, vil eierne måtte erstatte motorer eldre enn 2010 modell år på en forskjøvet timeplan gjennom 2022.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134851.html

Previous:
Next:

diesel Fuel