Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Hvorfor Er Diesel Fuel dyrere enn blyfri?

Prisene på diesel og bensin dele noen underliggende trekk, men det er noen viktige forskjeller som påvirker prisen mellom disse to hovedtyper av drivstoff. Her er en rask oversikt over hvilke faktorer som påvirker prisene på diesel og blyfri bensin. Historie

Dieselmotorer har vært det foretrukne valget for industriell bruk på grunn av deres større effektivitet for transport av tung last over lange avstander. Dieselmotorer har historisk vært mer pålitelig og sikrere å betjene, gitt de mindre flyktige egenskapene til diesel.
Cost of Crude Oil

foredling av både diesel og bensin starter med kjøp av råolje. Den største faktoren i kostnadene for enten drivstoff er markedet drevet prisen på råolje.
Skatter

I USA, er diesel beskattes høyere enn bensin. Ifølge American Petroleum Institute, som i oktober 2009, var føderale avgifter på diesel 24,4 cent per gallon vs 18,4 cent per gallon for bensin. Logikken bak høyere skatter for diesel er å kompensere for større slitasje på veier som følge av transport av tyngre last.
Produksjonskostnader

Sosiale og politiske trender har også påvirket prisen på diesel som produsenter søker å skape "renere" eller "grønnere" formler, som betyr å fjerne flere uønskede komponenter, for eksempel svovel. Avveiningen å produsere renere diesel krever en høyere produksjonskostnader, og dermed en høyere pris til forbrukerne.
Tilbud og etterspørsel
p Som med alle ting i et fritt -markedsøkonomi, når de ikke er kunstig tuklet med, prisen er et resultat av etterspørselen. Siden de store former for transport for varene etter lastebiler, tog, maritime fartøy stole på diesel, som økonomien krever flere varer, flere varer sendt og etterspørselen etter diesel øker. Dette kravet fører til mer generelle produksjon og øker prisene. Når nedgangstidene treffer en økonomi og mindre gods er etterspurt, prisen på diesel faller.
Oppsummering

Så lenge etterspørselen etter transport av varer er fortsatt høy, kombinert med høyere skatter og produksjonskostnader, vil diesel prisene forbli høyere enn bensin. For pågående studie av diesel vs bensin priser, side-by-side-sammenligning diagrammer er tilgjengelig fra US Energy Information Administration nettsted, se Resources nedenfor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134827.html

Previous:
Next:

diesel Fuel