Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan lage Bio Fuel

Gjør din egen biodrivstoff kan være et alternativ til høye dieselpriser og skadelige effekter på miljøet. Noen selskaper har spesialisert i å lage biodrivstoff av resirkulert restaurant matolje. Men du kan gjøre noe med enkle kjemiske ingredienser og andre ting du måtte ha på kjøkkenet. Ved hjelp av biobrensel i dieseldrevne biler er et stort skritt mot å leve et mer bærekraftig liv. Du trenger:
Vegetabilsk olje
Metanol
Lye (kaliumhydroksid)
Plastpose
Blender
Måling skala
Målemugge
White plast (HDPE) beholder med skrue-on cap
trakter
Pot
Tomme to-liters flasker
Glass krukker
Vann
Duct tape
termometer
Vis flere instruksjoner

en

Kjøp lut og metanol fra en kjemisk eller laboratorium leverandøren. Lye kan ofte kjøpes fra såpe-making selskaper også. Pass på at luten er KOH (kaliumhydroksid) som er minst 85% ren.
2

Scoop luten i en plastpose og måle vekten på skalaen. Renheten av luten vil diktere den mengde som kreves. Hvis det er 99% ren, måle nøyaktig 4,9 gram, hvis det er 92% ren (mest vanlig), måler 5,3 gram, hvis det er 90% ren, måle 5,5 gram, hvis det er 85% ren, måler 5,8 gram <. br>
3

Mål 200 ml metanol og bruke en trakt til å helle væske inn i hvit plast container. Lukk toppen på den metanol kilden container fordi det fordamper raskt. Legg til forhåndsmålt lut til beholderen med en annen trakt. Skru lokket på beholderen og rist i en virvlende bevegelse for å blande lut og metanol. Vær tålmodig - det tar ca 10 minutter for lut å oppløse helt
4

Hell en liter ren vegetabilsk olje i en gryte og varme til 155 grader Fahrenheit.. Bruk et termometer for å sjekke temperaturen. Hell varmet olje i blender. Hell metanol-lut blandingen i blenderen. Fest blender lokk og blande blandingen på lav hastighet i minst 30 minutter.
5

Hell blandet blandingen i en ren to-liters flaske. Skru lokket tett og la blandingen til å bosette seg i 12 til 24 timer. Et mørkt biprodukt, glyserin, vil slå seg ned til bunnen av flasken. Den bio brensel vil fylle de fleste av flasken som det øverste laget av væske. Hell forsiktig det øverste laget av biodrivstoff inn i en annen ren flaske eller glass krukke. Hvis noen av glyserin øser med biodrivstoff, må du gjøre opp væske og separat igjen.
6

Test en fuelprøve for kvalitet ved å vaske med vann. Hell 150 ml av biobrensel i en glasskrukke og tilsett 150 ml vann. Sett lokket på glasset og rist innholdet i 10 sekunder. Brenselet og vann vil kombinere. Sett glasset på et møte for å avgjøre. Innholdet skulle slå seg ned i løpet av 30 minutter, og resultatet burde være et regn lag av biobrensel på toppen av en melkeaktig lag av vann. Linjen mellom de to stoffene skal være tydelig. Hvis væsken vises kremaktig eller har en tykk, hvit lag separere brennstoffet fra vannet, er drivstoffet ikke god, og mest sannsynlig inneholder for mye lut. Start en ny batch og måle nøye.
7

Vask gjenværende biobrensel med vann hvis testresultatene viser et kvalitetsprodukt. Tilbered en to-liters plastflaske for drenering ved å stikke hull i bunnen av flasken for å lage et lite hull. Dekke hullet med duct tape. Hell like deler biobrensel og vann inn i flasken. Sett på lokket og rist innholdet i 10 sekunder. Tillate innholdet til takke med 30 minutter. Hvis testen batch skilt som beskrevet, full batch bør også. Tapp vannlaget fra bunnen av flasken ved å fjerne det rør bånd slik at vannet kan strømme ut. Sett på duct tape når alt vannet er fjernet.
8

La biobrensel å bosette inntil drivstoffet er klart. Den vil ha en farget farge, men det vil ikke være overskyet. Dette kan ta flere dager. Når væsken er klar, er den klar til bruk som drivstoff i diesel-drevne biler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134323.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff