Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en bil med manuell girkasse eller Stick Shift

Stick skift eller manuell girkasse kan være skremmende og skummelt hvis du ikke vet hvordan du skal kjøre en bil med denne type utstyr. Lære og praktisere en girstang bil vil gjøre at du føler deg komfortabel og trygg og kan gjøre deg til en allsidig driver. Denne artikkelen vil lære deg trinn for trinn på hvordan du skal kjøre en pinne skift eller manuell girkasse. Instruksjoner
en

Sett deg i bilen og sette sikkerhetsbeltet på. . Rulle ned vinduene for å bedre høre motorlyden og justere girskifte
2

Identifiser pedalene i en manuell bil, er det tre typer pedaler, den første på helt til venstre er den clutch, den midterste er bremsen, og deretter gasspedalen er helt til høyre. Clutchen er den viktigste pedal av alt fordi det kobler den roterende motoren fra spinnende hjul og lar deg skifte gir uten å slipe tennene til hvert enkelt utstyr for skader. Alltid huske på at før du skifte gir, må clutchen være deprimert.
3

Trykk på clutchpedalen og hold den i gulvet deretter skifte giret i fri. Dette er den midterste posisjonen som føler seg fri når den flyttes fra side til side. Bilen er ikke i gir når girspaken er i nøytral posisjon eller clutchpedalen er trykt helt inn.
4

Slå på motoren med nøkkelen, og pass på å holde clutchpedalen ned til gulvet. Du kan trykke inn clutchen eller sett giret i fri eller gjøre begge deler. Når motoren er startet, kan du fjerne foten fra clutchen.
5

Trykk clutchen til gulvet igjen og flytte girspaken i første gir i øvre venstre posisjon så sakte løfte foten opp fra clutchpedalen til du hører turtallet begynner å slippe, og skyv den inn igjen Gjenta dette flere ganger til du umiddelbart kjenne igjen lyden. Dette kalles friksjon punkt.
6

For at kjøretøyet til å flytte, løfte foten opp fra clutchpedalen før turtallet revolusjoner slippe litt og bruke et lett trykk på gasspedalen. Balansere lyset press på gasspedalen med sakte slippe press på kløtsjpedalen. Gjør dette flere ganger for å finne den rette kombinasjonen av trykk opp og ned. Du kan også gjøre dette ved å slippe clutchen til det øyeblikk hvor motorturtallet ned litt og deretter legge press på gasspedalen. På dette punktet bilen vil begynne å bevege seg. Det er best å ha motoren rev akkurat nok til å forhindre steiling som clutchpedalen slippes opp. Alltid være klar til å dra i håndbrekket å stoppe i nødstilfelle før du har lært. Husk, slipper clutchen for fort vil la bilen stall. Hvis motoren høres ut som det kommer til stall, så hold clutch hvor det er eller skyve det videre i litt. For mye turtall mens clutchen er mellom helt opp og helt ned vil slite ut clutch deler tidlig resulterer i glidning eller røyking av clutch deler på overføringen.
7

Under kjøring, når RPM når ca 4000, er det på tide å skifte til andre gir. Husk at det avhenger fullt på bilen du kjører hva RPM turtelleren vil nå før du må skifte. Motoren din vil begynne å rase og raskere, og du må lære å gjenkjenne denne støyen. Legge press nedover på clutchpedalen og veilede girspaken rett ned fra 1. gir i nedre venstre posisjon. Mange biler har en "Shift Light" eller indikasjoner på speedometeret som vil fortelle deg når du trenger å skifte slik at du ikke rev motoren for rask.
8

Trykk ned på gassen svært litt og sakte slipper clutchpedalen. En gang i gir og på gassen bør du fjerne foten fra clutchen. Hviler foten på pedalen må unngås fordi økt press for å clutchen vil føre til en for tidlig slitasje.
9

Når du stopper, slipper høyre fot av gasspedalen til bremsepedalen og trykk ned så mye som nødvendig og som du sakte til ca 15mph du vil føle bilen i ferd med å starte risting og vibrerende. Trykk på clutch pedalen helt ned og flytte girspaken i nøytral for å forhindre steiling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145403.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning