Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan skifte gir på en bil Riktig

Nå som automatiske girkasser er så vanlig, er det lett å bli så vant til dem at de litt mer vanskelige manuell girkasse virker skremmende. Men det er ikke så vanskelig å kjøre en manuell girkasse, og stokk sendinger gi deg en mye bedre kunnskap om og kontroll over bilen mens du kjører - for ikke å nevne at, i likhet med alle ting som er vanskelig-men-ikke-egentlig-nødvendig , det er nå en slags statussymbol å vite hvordan å drive en stickshift, og det kan ikke skade å plukke opp noen statussymboler. Instruksjoner
en

Sitt komfortabelt i førersetet med venstre fot på clutchpedalen og din rett på gassen. Akkurat som det gjør med automatgir, vil din høyre fot bevege seg mellom gass og brems, men din venstre fot er reservert for clutchen.
2

Gjør deg kjent med utstyret ditt skift mønster. Dette er nesten alltid en eller annen form for kapital H, med topp og bunn av stilkene som representerer gears 1 til 4, i en rotasjon med klokken. Midten av H er vanligvis nøytral, mens femte gear og omvendt er lengst til øvre og nedre, høyre, henholdsvis. Likevel kan det hende at skift varierer - se etter en illustrasjon på skiftet selv, eller i din eiernes manuell
3

Trå inn clutchpedalen hele veien og inn første gir.. Hold pedalen ned når du starter bilen. Så lenge clutchen er i, du kan rev motoren alt du vil, det er ikke overføre sin energi gjennom overføring og til hjulene
4

La clutchen ut gradvis og få en følelse for. det punkt der motoren begynner å gå strøm gjennom transmisjonen. Du vil føle dette. De første gangene du gjør dette, vil du sannsynligvis slapp clutchen for fort og bilen vil bukk og stall, og dette skjer med alle, og på en så lav turtall ikke det vil skade din bil. Hvis du ikke rush ting, bilen skal gli lett inn i første gir, og du kan trykke på gasspedalen.
5

Oppgiring i bevegelse ved å sette i clutch, flytte girspaken, og trykke jevnt ned på gasspedalen som du la ut clutchen. (Du kan la ut clutchen mye raskere når du beveger deg enn du ville fra en stillstand.)
6

Gir ned i bevegelse på samme måte: satt i clutchen, skifte gir, og gi bilen noe gass når du slipper clutchen. Må ikke gire ned mens du går for fort for utstyret du skifter til, da dette kan forårsake alvorlig skade bilen. Du vil få en idé om hva turtallsområdet hvert gir representerer mens du kjører.
7

Stopp bilen ved å bremse ned gradvis til rundt 10 mph, og deretter sette i clutch, sette bilen i nøytral , og brems til en stopp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145404.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning