Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en manuell girkasse Vehicle

Bilprodusentene kommer ut med flere og flere biler som har avanserte girkasser som er forskjøvet med ratt montert padleårer eller knapper i stedet for konvensjonell clutch pedal og girspaken. Men å vite hvordan du skal kjøre en manuell er fortsatt en viktig ferdighet som hver sjåfør skal ha minst en overfladisk kjennskap til. Kjører et kjøretøy utstyrt med en manuell girkasse kan virke ganske skremmende i begynnelsen, men er faktisk en ganske intuitiv prosess når du først får taket på det. Instruksjoner
en

Gjør deg kjent med kontrollene før du prøver å kjøre bilen. En manuell bilen har tre fot kontroller og en girkasse som styrer bilen. Pedalen helt til venstre styrer clutch, styrer pedalen i midten bremsen og pedalen til høyre styrer gassen. Girspaken kontroller hvilket gir bilen er i og brukes i kombinasjon med kløtsjpedalen.
2

Trå inn clutchpedalen. Slå på tenningen for å starte bilen. Med clutchpedalen helt inne til gulvet, skal du flytte girspaken til første gir. Dette vil vanligvis være til venstre og opp, men på noen eldre biler kan det være til venstre og ned.
3

Slipp clutchpedalen til du føler at clutchen engasjere og bilen begynner å bevege seg litt fremover. Påfør en liten mengde gass med høyre fot for å holde bilen beveger seg når du samtidig slipper clutchen med venstre fot.
4

Accelerate jevnt til ca 3000 RPM. Løft av på gassen mens du trykker inn clutchpedalen og skifte til andre gir med girspaken. Disse tre tiltakene vil bli simultan som du blir en mer erfaren sjåfør. Fokusere på å holde skiftende prosessen jevn og sømløs. Når du har valgt det neste giret, jevnt slipper clutchen og fortsette å akselerere.
5

Fortsett denne skiftende teknikk for alle girene. De fleste moderne biler er utstyrt med fem-eller seks-trinns girkasse, mens noen eldre biler kan bare ha en fire-trinns girkasse.
6

Slow bilen ved glatt bremsepedalen trykkes ned (den mellom clutch og gasspedal). Som bilen bremser, girer ned ved å trykke inn clutchen og flytte girspaken til neste lavere gear. Som du kommer til en stopp, setter bilen i fri og slipper clutchen.
7

Omvendt bilen ved å trykke inn clutchen og plassere girspaken i revers. Omvendt er en svært kort utstyr som bare brukes til å sikkerhetskopiere korte avstander.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145438.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning