Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en Standard Transmission Bil

Manuell girkasse biler er ikke så vanlig som de en gang var, og dette har resultert i færre folk lære å kjøre dem. Men det er en ferdighet som tar tid å lære og ville åpenbart være nyttig hvis behovet for å kjøre en gang kommer opp. Standard overføring biler har flere fordeler fremfor automatikk. De er billigere og enklere å vedlikeholde. De får bedre gass kjørelengde. De gir føreren mer presis kontroll over bilen mens du kjører. Denne guiden skal gi deg en bedre forståelse av hvordan å kjøre en manuell girkasse bil. Imidlertid er det sterkt anbefalt at du har noen med deg som har erfaring i å drive manuelle biler i begynnelsen. Noen mennesker synes det å være ganske vanskelig å lære. Du trenger
En manuell girkasse bil med en turteller
Vis flere instruksjoner
en

Lær om clutch. Det første du vil legge merke til å få inn en manuell girkasse bil er tilstedeværelsen av en tredje pedal. Denne pedal er kalt clutchen, og det er normalt lengst til venstre av de tre pedaler. Når du tråkker på clutchen, kobler den motoren fra hjulene. Dette gjør at motoren kan fortsette å kjøre mens du skifter gir, eller mens bilen er stoppet. På en automatisk bil, er det ingen clutch, siden motoren er koblet ut automatisk når det er nødvendig.
2

Lær om girene. De fleste biler bruker tannhjul for å la motoren kjøre effektivt på ulike hastigheter. Automatiske biler har tannhjul også, men de er flyttet automatisk. Hvis du lytter, kan du høre selv høre dem endre når du akselererer. I en manuell bil, giring er ditt ansvar. Det følgende er en veldig røff guide til de hastighetene av girene. Hastighetene vil variere fra en bil til en annen. Første gear brukes til svært lave hastigheter (vanligvis under 5 miles per time). Andre gear benyttes for en noe høyere hastighet (vanligvis omtrent 5-15 miles per time). Tredje utstyr blir brukt for hastigheter omtrent mellom 15 og 40 miles pr time. Fjerde gir brukes forhigher hastigheter, for eksempel når du kjører på motorvei. Noen sportsbiler har fem, eller seks gir. I alle tilfeller prinsippet forblir det samme.
3

Start bilen. Før du starter en manuell girkasse bil, sørg for at du trykker inn clutchen inn og holde den nede. Ellers vil bilen bevege seg fremover i det øyeblikket du vrir om nøkkelen. Trykk ned på bremsen med den andre foten.
4

Sett bilen i gir. Med clutchen fortsatt holdes nede, og med den andre foten på bremsen, flytter du girspaken i første gir. Pass også på at nødbremsen er av.
5

Fortsett å holde i clutch. Når du er klar til å begynne å bevege seg, ta høyre foten av bremsen og trykk forsiktig på gasspedalen akkurat nok til å forårsake turtelleren nål å gå opp litt.
6

La ut clutchen veldig sakte fram du føler at motoren begynner å engasjere hjulene. I det øyeblikket, trykk ned litt mer på gasspedalen. Fortsett sakte la ut clutchen mens økende makt med gasspedalen. Hvis du på noe punkt du hører en skrapelyd, eller motoren begynner å riste, presse clutchen igjen og starte på nytt. Med praksis vil du lære å slippe ut clutchen i en enkelt jevn bevegelse.
7

Accelerate nedover veien. Når motoren er klar til å gå til neste gear, vil du høre motoren sutre og turteller nålen med kraftig oppgang. På dette punktet, raskt trykk inn clutchen, skifte til andre gir, og slipper clutchen. Når bilen er i bevegelse, la ut clutchen er mye enklere enn når du begynner fra stillestående. Gjenta prosessen for hvert gir som du får fart.
8

Du kan også bruke girene for å hjelpe deg å bremse ned ved å reversere prosessen gir ved gear. Dette er spesielt nyttig hvis bremsene noensinne mislykkes.
9

Ikke glem å sette i clutchen hver gang du må stoppe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145128.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning