Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel Floating Brake Rotor Vs. Solid Montert

Det er ingen mangel på ettermarkedet tilleggsprogrammer for selv mildt populære motorsykler. Noen forbedre stil, en viss økning ytelse og andre gjør litt av begge deler. Flytende rotorer er i sistnevnte gruppe, bidrar til å øke sykkelens stoppe ytelse og motstand mot vridning samtidig legge enda en dimensjon av tilpasning. Bygging

En solid rotor er nettopp det: en solid plate av stål som bolter til sykkelens hjul studs akkurat som på en bil. Et flytende rotor er betydelig mer komplisert. En indre transportør bolter til sykkelens hjul stenderne akkurat som solid rotoren, men i stedet for en ytre friksjon platen, blir kantene av den flytende rotorens sentrum transportør omkranset med hull for bolter. Et sett med korte bolter eller nagler gjennom disse hullene og bolten til tilsvarende hull på den ytre friksjonsskiven. Et sett med fullt flytende rotorer bruke en liten fjær rundt bolten slik at friksjonsskiven å flytte litt i forhold til navet.
Warping

En tung sykkel legger mye av termisk belastning på bremsene - nok til å få dem til å gløde rødglødende - og som kan ødelegge rotorene og pads likt. Flytende rotor-plater er ikke nødvendigvis er mindre tilbøyelige til å slå seg enn de massive motstykker, men de kan være mer fordi varmen ikke kan overføre bort fra platens overflate, og gjennom bæreren som lett. Grunnen til at fullt flytende rotorer viser færre warpage symptomer er at forspenning fjærer sørge for litt flex mellom platen og transportør. Som sådan, ville et fullt flytende rotor må være svært dårlig vindskjev å vise symptomer på fordreining.
Longevity og ytelse

Den flytende rotor er varme containment er ikke nødvendigvis en dårlig ting når det er kontrollert på riktig måte. Metall ekspanderer mens det varmes opp, og den flytende rotorens utforming gjør at friksjonshjulet til å vokse uavhengig av bæreren. Rotor stabilitet går opp som varmt friksjoner platen forsøker å trekke bort fra mye kulere transportør, og friksjonen platen kan deformere mindre fordi transportøren holder formen. Resultatet er en mulig økning i å stoppe ytelse, rotor lang levetid og pad lang levetid. Selvfølgelig er alt dette betinget av at rotoren ingeniør, hvis sentrum carrier er ikke opp til oppgaven med å holde platen i spec, kan det faktisk deformere lettere
Vekt med

Solid rotorer er tunge av samme grunn at bilen rotorer er tung, den ekstra massen fungerer som en varmeavleder å avverge fordreining under tung oppbremsing. Den flytende rotor ikke nødvendigvis trenger all den ekstra massen fordi slepebåten-of-war mellom varm plate og kjølig carrier holder alt rett. Som et eksempel, veier aksjen Harley Davidson rotoren på 4,5 kg. mens en forestilling full flytende enhet vil komme inn på mindre enn halvparten av det. Dette betaler utbytte i å redusere både totalvekt, uavfjæret masse (massen ikke kontrollert av suspensjon) og performance-avtagende effekt av treghet energilagring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111447.html

Previous:
Next:

motorsykler